Pim Jansen
Pim Jansen Life 2 okt 2018

Voorspelling: Deze 5 crypto’s gaan het nog maken in 2018

Wat is nu wijsheid. Investeren in de Bitcoin met de hoop op een forse stijging, uitwijken naar Ethereum of toch liever kiezen voor nieuwe, jonge crypto coins die zich specifiek richten op bepaalde marktsegmenten. We zetten de vijf belangrijkste digitale munten op een rij en vertellen je waarom juist zij zo interessant zijn.

Cardano (ADA)

Cardano is het eerste volledig open-source blockchain wat is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Het hele Cardano-project is gebouwd op basis van (en vernoemd naar) het werk van Gerolamo Cardano, een prominente Italiaanse wiskundige uit de Renaissance.

Terwijl honderden cryptoprojecten zich haasten om een ​​whitepaper uit te geven en in de toekomst gewaagde beweringen over hun aandeel zullen doen, riepen de voormalige CEO van Ethereum en de oprichter van Cardano, Charles Hoskinson, op tot het creëren van een wetenschappelijk onderbouwd crypto-platform voor dapps en smart contracts. Dit ambitieuze project leunt op de steun van 3 bedrijven die elk een gespecialiseerde rol spelen in de doelstellingen van Cardano.

Waarom ADA (de Cardano munt) de moeite waard is

Cardano is er in geslaagd om in een mum van tijd door te groeien tot een serieus project. In tegenstelling tot veel nieuwe projecten behoort Cardano tot de top tien. Gezien de ontwikkelingen, de huidige waarde en de basis van het hele project is Cardano de moeite waard.

Digibyte (DGB)

Het DigiByte project begon in 2013 toen Jared Tate, programmeur en ondernemer, de veiligheid en snelheid die Bitcoin miste, moe werd. In de loop van een paar jaar produceerden Tate en zijn team een ​​blockchain die ernaar streeft de snelste, meest gedecentraliseerde blockchain te zijn die beschikbaar is voor wereldwijde acceptatie.

Dit leidde er uiteindelijk toe dat DigiByte een blockchain gebaseerde applicatie werd met meer dan 100.000 knooppunten. In totaal komen er 21 miljard munten beschikbaar die tegen het jaar 2035 volledig gedolven zullen zijn. Die grote hoeveelheid coins maakt het mogelijk dat de munt gewoon als vaste eenheid verhandeld kan worden zonder dat de munt, zoals bij bitcoin het geval is, opgesplitst moet worden naar mate de waarde toeneemt. Gecombineerd met 15-seconden UTXO transactietijden – in vergelijking met Bitcoins 10 minuten – en 5 verschillende consensusalgoritmen, heeft DigiByte ervoor gezorgd dat het nu tot de populairste digitale munten behoort.

Waarom DGB de moeite waard is

2018 was een druk jaar voor het DigiByte-team en de details van hun voortgang zijn gepubliceerd op hun blog. Hoewel ze expliciet vermelden dat ze “nooit datums kunnen vastleggen om toekomstige projecten te volbrengen”, bevatten ze wel een lijst met toekomstige ontwikkelingen.

EOS

EOS is een blockchain-project met een ambitieus doel: het wil het topplatform zijn voor ontwikkelaars om dapps op te bouwen. Het project is opgericht door Dan Larimer, producent van de seriële blockchain, en zal transacties verifiëren met behulp van het gedelegeerde proof-of-stake (DPoS) consensusprotocol, dat werd opgesteld door Larimer zelf.

Het project slaagde erin meer dan 4 miljard dollar op te halen gedurende de looptijd van hun ICO. Deze looptijd bedroeg een jaar. Hierdoor is het de meest succesvolle crypto crowdfunding project tot nu toe. De lancering van het platform begon in 2018 en hoewel het sindsdien succes heeft gehad, is de uiteindelijke doelstelling van het team nog niet duidelijk. Het goed gefinancierde project heeft veel kritiek gekregen van de crypto-gemeenschap, maar staat nog steeds op de 5e plaats in termen van marktkapitalisatie.

Er zijn een paar platforms die “Ethereum Killer” zijn gedoopt, maar vanaf nu lijkt EOS de enige serieuze kandidaat om Ethereum van de troon te stoten. Als het succes van BitShares en Steem (beiden gesticht door Larimer), gecombineerd met het feit dat ze de markt domineren in termen van blockchain-activiteit, allemaal indicatoren van succes zijn, kan een EOS / ETH “flippening” een serieus toekomstperspectief zijn.

 

Komodo

Komodo is een ‘fork’ van Zcash die gebruik maakt van de geavanceerde zk-snark technologie. Hiermee is het mogelijk om de gebruikers volledige, anonieme transacties aan te bieden. Hoewel het maken van een privacy-crypto geen uniek concept is, is Komodo meer dan alleen een privacy-munt.

Het begon allemaal in februari 2016 met een korte onafhankelijkheidsverklaring uitgegeven op Bitcointalk. James “jl777” Lee, de mysterieuze oprichter van Komodo, schetste zijn missie om een ​​crypto-oplossing te creëren waarmee digitale assets vrijelijk tussen verschillende platforms kunnen bewegen en ontsnappen aan de “tirannie van de hardfork”.

In september 2016 werd het eerste blok van Komodo gedolven. Even ‘Fast forward’ naar bijna exact 2 jaar later en Komodo heeft met succes hun 1 miljoenste blok gedolven. Hoewel hun routekaart niet op een eenvoudige manier is uitgezet zoals bij de meeste cryptoprojecten het geval is, houdt het team de community up-to-date via blogposts en zijn ze momenteel bezig met het maken van een bijgewerkte routekaart voor het einde van 2018 en 2019.

 

Komodo 2.0

In een blogpost van juli 2018 getiteld “The 5 Pillars of Blockchain Tech”, heeft Komodo details over de volgende fase aangekondigd voor hun platform: Komodo 2.0. Hoewel niet veel informatie is vrijgegeven over de update, heeft Komodo in een blog vermeld dat meer details “zeer binnenkort” zullen worden vrijgegeven.

Voorspelling: Deze 5 crypto's gaan het nog maken in het laatste deel van 2018

PayPie

PayPie is een financiële onderneming die gedecentraliseerde kredietrisicobeoordelingen wil aanbieden. Dit maakt hen tot een stevige concurrent van Equifax, Transunion en Experian. Hun concurrentievoordeel omvat een uniek, ingebouwd algoritme dat honderden financiële gegevenspunten oplevert en deze hashes op de blockchain van Ethereum blokkeert. Door de kracht van slimme contracten is PayPie een snellere en veiligere manier voor banken, kredietverstrekkers en factoringbedrijven om creditchecks uit te voeren.

Waarom PayPie de moeite waard is

Hoewel PayPie op het moment van schrijven slechts een marktkapitalisatie van 13,3 miljoen dollar heeft, bevinden ze zich in de voorhoede van nieuwe marktontwikkelingen in de financiële sector.

 

Reageer op artikel:
Voorspelling: Deze 5 crypto’s gaan het nog maken in 2018
Sluiten