Redactie
Redactie Life 29 aug 2016

Voorspellen deze signalen op de werkvloer een promotie?

Na een intensieve periode van hard werken vraag jij je wellicht af: waar blijft die promotie? Totdat het hoge woord eruit is, blijft het natuurlijk speculeren, maar er zijn signalen die wellicht verraden dat er plannen zijn met jou.

Zekerheid heb je natuurlijk niet totdat dat nieuwe contract is getekend, maar indien je enkele van de onderstaande punten signaleert is dat wel een goed teken. Mogelijk komt die promotie er dan toch binnenkort aan.

Je krijgt meer verantwoordelijkheden

Wanneer je zonder aankondiging meer verantwoordelijkheden krijgt toegeschoven schiet dan niet direct in de verdediging. Zie dit als een uitdaging én als een mogelijke test: misschien is je leidinggevende aan het kijken of je klaar bent voor een stap hogerop.

Je wordt bij nieuwe dingen betrokken

Het is een goed teken wanneer je ineens wordt betrokken bij zaken die voorheen langs je heen gingen. Misschien kom je terecht in een meeting die niet relevant lijkt, maar het kan een goed voorteken zijn.

[source id=”attachment_286854″ align=”none”][/source]

Je manager investeert in één op eentjes

Wanneer jouw leidinggevende vaker tijd uittrekt om tijd één op één met jou te besteden – en jij zeker weet dat dit niet komt omdat je ondermaats presteert – dan zou het zomaar kunnen zijn dat die extra aandacht is bedoeld om je voor te bereiden op een nieuwe functie.

Je dient regelmatig als voorbeeld

Een complimentje zo nu en dan ontvangt vrijwel iedereen op de werkvloer, maar wat nu als de lofzang aanhoudt? En wat nu als jij ineens als voorbeeld gaat dienen voor anderen? Jouw methodes of prestaties worden gedeeld, of jouw naam wordt expliciet genoemd in presentaties en brainstorms…. Blijf zo doorgaan, want dit kan alleen maar iets goeds betekenen.

Men hecht meer waarde aan jouw mening

Waarom vinden jouw meerderen het ineens zo belangrijk om jouw mening te horen over zaken die jou niet direct aangaan? Welnu: de kans is aanwezig dat die zaken jou binnenkort dus wél aangaan. Wordt er vaker naar jouw mening gevraagd, realiseer je dan dat je misschien wel getest wordt op geschiktheid.

Jouw carrièreplannen komen ter sprake

De afgelopen jaren was alles paix en vree, maar ineens is er haast en wil men weten waar jij jezelf op redelijk korte termijn ziet. Zou deze vraag gesteld worden als er geen nieuwe stap voor jou in het verschiet zou liggen?

[source id=”attachment_286855″ align=”none”][/source]

Je krijgt een mentorrol toebedeeld

Wat betekent het als jij wordt gevraagd om jouw skills, ervaring of visie over te brengen? Je springt er overduidelijk uit in de ogen van het management of de directie. Een goed teken en wellicht een opmaat naar meer. Mocht er niet direct meer volgen, dan is dit wel een uitstekend moment voor jou om over een stap hogerop te beginnen; je hebt immers wat ammo…

De toekomst van het bedrijf wordt vertrouwelijk met je gedeeld

Waarom weet je dingen over het bedrijf die jouw directe collega’s en/of mensen in vergelijkbare functies niet weten? Er staat iets te gebeuren en mogelijk is hierin een rol voor jou weggelegd.

Je moet veel handjes schudden

Waarom moet je ineens al die nieuwe mensen ontmoeten en stelt jouw leidinggevende je voor aan mensen met wie je niets te maken hebt? Het zijn nu nog vreemden, maar wellicht jouw collega’s of relaties in de nabije toekomst…

Reageer op artikel:
Voorspellen deze signalen op de werkvloer een promotie?
Sluiten