Zo voorkom je dat Netflix je binge-sessie gaat onderbreken met ‘reclame’

Even brak er spontane paniek uit bij veel gebruikers van Netflix. Opeens kregen ze reclame tijdens het bingen van hun favoriete series. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten, met als gevolg dat de fakkels en hooivorken uit de kast werden gehaald. uiteindelijk bleek het allemaal, zoals je hier kunt lezen, best wel mee te vallen. In Nederland is er sowieso nog niks aan de hand, maar daar gaat vast verandering in komen. Zo stel je de reclames zo lang mogelijk uit.

Het vertonen van promo’s van andere serie tussen afleveringen is namelijk een test. Netflix is constant bezig met het verbeteren van hun dienst en dat betekent dat er veel getest wordt. Vaak merk je daar weinig van, maar in dit geval natuurlijk wel. De nieuwe toevoeging is niet te missen en daar zijn veel Amerikanen boos over. In Nederland wordt er nog niet getest met deze ‘reclames,’ maar daar kan heel snel verandering in komen.

Netflix kijken zonder reclame

Zit je hier totaal niet op te wachten en wil je niet dat jouw volgende binge-sessie verstoord wordt? Dan hebben we goed nieuws voor je. Het is namelijk mogelijk om voorlopig reclamevrij te blijven. Dit doe je door aan te geven dat je niet wilt deelnemen aan tests. Daarvoor hoef je geen aangetekende brief naar Netflix te sturen, want dit kun je eenvoudig instellen via je browser.

in je browser ga je naar Netflix. Ga rechtsboven naar het dropdown menu en klik hier op ‘Account.’ Vervolgens ga je onder ‘Instellingen’ naar ‘Testdeelname.’ Wat je dan ziet is een knop die op ‘aan’ staat. Klik hierop om deze uit te zetten, zodat je niet meer deelneemt aan tests. Hieronder zie je precies hoe je dit doet.

Netflix reclame
Netflix reclame
Netflix reclame

Nadeel

Gelukt? Mooi! Als deze test met promo’s naar Nederland komt, heb jij er in ieder geval geen last van. Het enige nadeel is wel dat je ook geen gebruik meer kunt maken van eventuele andere nieuwe functies. Dat is dus een keuze die je voor jezelf moet maken. Houd er ook rekening mee dat je alleen de testfase ontloopt. Als deze functie definitief wordt, is er geen ontkomen aan.

BroBible

Reageer op artikel:
Zo voorkom je dat Netflix je binge-sessie gaat onderbreken met ‘reclame’
Sluiten