Voorkom deze 4 veel gemaakt fouten voor de ultieme biceps

Je bent aan het eind van je armtraining als je plots een klein stemmetje in je achterhoofd hoort fluisteren. “Toe, doe nog een keer een paar reppies om de biceps echt er uit te laten poppen”. Je bent niet de enige. Maar jammer de bammer, laat dat nou net averechts werken.

Je armspieren zijn misschien niet zo ontvankelijk voor al het extra werk dat je doet, maar alle hoop op bicep-gains is nog niet verloren. Met de juiste aanpassingen aan je trainingsplan en wat goede trainingsarbeid, kun je een flinke groei verwachten van die guns. Eentje waarvan je alleen maar had kunnen dromen toen je nog je oude, muffe routine zou gebruikte.

Begin met het corrigeren van deze vier veelgemaakte fouten en je bent op weg naar grotere, betere biceps.

Negeer de brachialis niet

Nee, dit is niet een of ander virus. Of pretpark. Je biceps bestaat uit twee hoofden, vandaar de “bi” in de naam. Je hebt het lange hoofd en het korte hoofd. Maar er is ook een elleboog-buigspier genaamd de brachialis, die niet moet worden vergeten in je trainingsplan als het oppompen van je biceps het doel is.

Dat begint met oefeningen met een hamergreep. Maar om de brachialis echt te isoleren, is het van belang om minder aandacht te besteden aan het gewicht dat wordt verplaatst en meer te letten op een constante spanning. Dit betekent dat je het gewicht vrij langzaam omlaag brengt, je spieren knijpt tijdens elk deel van de rep en niet blokkeert of “pauzeert” wanneer de spanning van de spier af is.

Hoe is de sterkte van jouw grip?

Volgens een recente studie neemt de grijpkracht af. Onderzoekers hebben onlangs 237 mannen van 20 tot 34 getest en ondervonden dat ze aanzienlijk zwakkere handgrepen hadden vergeleken met jonge mensen die in 1985 werden getest.

Gripkracht is niet alleen belangrijk voor een normale mannelijke handdruk en het zware liften. Voor het uitvoeren van een simpele oefening als een Dumbbell Curl, is het wel handig dat je dat ding voor zo’n tien reps goed in de hand kan houden. Kijk eens naar deze oefeningen om hier werk van te maken.

Til niet zwaarder dan je aankan

Hoe vaak zie je dudes met rond waggelen met dumbbells van rond de 30 kilo voor een paar lelijke stel “full-body” curls? Je moet je ego bij de deur achterlaten als je de gym ingaat. Train niet om iedereen te imponeren die toch niet naar je kijkt.

Laat het gewicht zakken tot iets waarvan je weet dat je het effectief kunt omkrullen. Plus, concentreer je echt op het excentrische (neergaande) deel van de beweging. Richt je op een telling van drie.

Wees geen saaie zak hooi

Als het grootste deel van je armtraining altijd maar weer bestaat uit een stel afwisselende, saaie dumbbell curls aan het einde van je trainingsdag, is het tijd om het op te voeren en er freaky mee te worden.

Probeer de hoek te veranderen, schakel tussen grepen, doe drop sets en varieer in je rep-reeksen van de ene workout naar de volgende. Bijvoorbeeld: voeg bij een oefening een mini-band toe aan de conventionele barbell curl. Lus de band onder beide voeten en houd hem in je handpalmen, naar boven gericht. De toevoeging van een band maakt de oefening net een tikkie spannender voor die biceps.

Men's Health

Reageer op artikel:
Voorkom deze 4 veel gemaakt fouten voor de ultieme biceps
Sluiten