Dit is waarom ochtendseks het beste begin van je dag is

Je ochtendritueel is een belangrijk onderdeel van je dag. Wanneer je lekker van start gaat, loop je met een goed gevoel de deur uit en ben je klaar om het beste uit jezelf te halen. Een goede start is dus essentieel en dat begint al voordat je uit bed stapt.

Een rondje hardlopen, een stevig ontbijt of een goede bak koffie. Prima opstartmiddelen, maar er is nog één activiteit die alle andere wondermiddelen overklast. We hebben het over ochtendseks. Wanneer de zonnestralen langzaam door de gordijnen komen en je de slaap uit je ogen wrijft, is namelijk hét moment om toe te geven aan je oerdrift.

Zelfde activiteit, ander tijdstip

Dat een avontuurtje tussen de lakens een positief effect heeft op zowel lichaam als geest, is algemeen bekend. Vooral de energieboost die je krijgt en het positieve effect dat het heeft op je humeur, zijn mooie bijkomstigheden van deze amoureuze activiteit. Het is dan ook onlogisch dat de meesten van ons vooral ‘s avonds de liefde bedrijven.

Wanneer je dit doet, heb je namelijk een stuk minder aan de bovengenoemde effecten. Je knuffelt nog wat of draait je om en gaat slapen. De extra energie en het goede gevoel dat je hebt, gaat dus eigenlijk verloren. Dat is natuurlijk zonde, daarom kun je de volgende dag het beste beginnen zoals je de vorige bent geëindigd.

Verbeter je relatie

Een erotische start van de dag heeft, naast het geven van energie en het verbeteren van je humeur, ook een positieve invloed op je relatie. Bij het dansen van de horizontale tango komt namelijk oxytocine vrij. Een hormoon dat beter bekend staat als het feelgood– of knuffelhormoon. Deze stof zorgt dat het verliefde gevoel langer aanhoudt. Dit brengt je dus nader tot je partner.

Gewoon omdat het lekker is

Naast een betere bloeddruk (je zou het niet denken) verbeter je ook de conditie van je hart en bloedvaten, je immuunsysteem en verlaag je de kans op prostaatkanker. Als je het regelmatig doet, verklein je ook de kans op een hartaanval. Daarnaast werkt seks stress verlagend en verzacht het pijn. Seks is als een pijnstiller, dus ook als je wakker wordt met een flinke kater is het een goed plan om tegen je partner aan te kruipen.

Dat een erotische start van je dag gezond is mag onderhand duidelijk zijn, maar de voornaamste redenen voor seks zijn simpel: het is leuk en lekker. Bijkomend voordeel is dat de meeste mannen het ‘s ochtends ook nog eens langer volhouden. Je kunt in de vroege uurtjes dus extra lang genieten en afscheid nemen van je ochtendhumeur.

Reageer op artikel:
Dit is waarom ochtendseks het beste begin van je dag is
Sluiten