Jan
Jan Architecture 12 jun 2018

Voor 12 euro kun jij eigenaar worden van dit Franse kasteel

Mocht je de jackpot in de staatsloterij weer zijn misgelopen en mocht de bank je hypotheekaanvraag wederom hebben afgewezen, treur dan niet langer. Samen met 499.999 anderen maak je kans om jezelf te promoveren tot kasteelheer of kasteeldame. Het goede nieuws: je hoeft er nog geeneens voor te solliciteren.

Iedereen droomt ervan om een tweede huis te bezitten. Die droom kon binnenkort nog wel eens werkelijkheid worden. In de Dordogne staat namelijk een prachtig gerenoveerd kasteel. Het pand is voorzien van maar liefst negen slaapkamers en staat op een landgoed van twaalf hectare (negentigduizend vierkante meter). Je kan trouwens ook lekker wat baantjes trekken in je privé-zwembad van twaalf meter lang.

De loterij

Wat je hiervoor moet doen is net zo simpel als onvoorstelbaar: een lot kopen á twaalf euro. That’s it. Nou ja, de eigenaresse wil ook graag dat je wel wat af weet van de Franse taal, dus wil ze dat je  twee Franse uitspraken zo goed mogelijk weet te vertalen. Is niet zo heel moeilijk volgens ons:

  • Es carottes sont cuites
  • Ca ne casse pas trois pattes a un canard

Het zijn meerkeuzevragen, dus je kan er eigenlijk niet zo heel veel aan verpesten.

Filantroop

De Britse filantroop Ruth Philips organiseert de loterij. Alle winsten uit de verkoop van haar Chateau de Cautine worden gedoneerd aan goede doelen. Een deel van de opbrengst zal worden gebruikt om The Eco Village Development Company te financieren, een instelling die betaalbare, alternatieve woningen zal bouwen. Daarnaast zal vijf procent van de netto opbrengst worden gedoneerd aan St Petroc’s Society, een liefdadigheidsinstelling in Cornwall voor daklozen. Al met al koop je dus voor twaalf euro niet alleen een prachtig kasteel, een latent aanwezig schuldgevoel wordt op deze manier ook mooi afgekocht.

Er worden in totaal vijfhonderdduizend tickets verkocht en de Algemene voorwaarden zijn te vinden op deze website. Je kunt de tickets hier nu online kopen.

 

Reageer op artikel:
Voor 12 euro kun jij eigenaar worden van dit Franse kasteel
Sluiten