Frank Reinbergen
Frank Reinbergen Auto's & Motoren 30 okt 2019

Volvo onthult zijn eerste elektrische auto: de XC40 Recharge

In het derde kwartaal van 2020 komt Volvo met haar eerste volledig elektrische auto. Volvo stapt in dezelfde tijd helemaal af van de dieselmotoren en slaat met de Volvo XC40 Recharge een nieuwe weg in.

De Volvo XC40 Recharge

In de bodem van de elektrische auto vind je een accupakket van 78 kWh. Dit brengt de actieradius van de Volvo op een nette 400 kilometer. Als de accu leeg is, kun je die in combinatie met een snellader in 40 minuten voor 80 procent opladen. De elektromotoren leveren een indrukwekkende 402 pk, een vermogen dat over alle vier wielen verdeeld wordt. Dit maakt dat de XC40 Recharge binnen 5 seconden optrekt tot 100 kilometer per uur. Uitstekende cijfers, zeker als je bedenkt dat de auto 2.150 kilo weegt.

Volvo XC40 Recharge elektrische auto
Bron: Wheelsage/Porlamfer

Volvo gaat veel ‘recharge’ modellen produceren en verwacht dat volgend jaar meer dan 20 procent van de verkochte auto’s elektrisch of deels elektrisch is. Naar verwachting gaat de productie verdrievoudigd worden en er komt een nieuw leveringsprogramma om levertijden kort te houden.

Design

Aan het uiterlijk is niet veel veranderd ten opzichte van de standaard XC40 met een verbrandingsmotor. Je levert wat kofferbakruimte in om plaats te maken voor de accu, maar deze ruimte krijg je er voorin onder de motorkap weer bij. In het interieur van de XC40 Recharge vinden we centraal een groot scherm met een nieuw besturingssysteem.

De Volvo XC40 Recharge heeft samen met Google een interface ontwikkeld speciaal voor de elektrische auto’s van Volvo. Het Android-systeem beschikt over spraakherkenning, Google assistent en Google Maps. Dit systeem wordt volgens de Zweedse autobouwer regelmatig geüpdatet. De vloermatten in de elektrische auto van Volvo zijn van gerecycled materiaal en zo laten de Zweden zich weer eens va hun duurzame kant zien.

Volvo XC40 Recharge elektrische auto interieur
Bron:Wheelsage/Porlamfer

Aanschafprijs van de elektrische auto

Eind 2020 kun je de Volvo ophalen voor ongeveer 60.000 euro. Een flinke prijs, maar een elektrische auto is nou eenmaal niet gratis. Je krijgt voor dit geld een hoop terug. 402pk, 400 kilometer actieradius en een modern Androidmultimediasysteem.

Geïnteresseerd in elektrisch rijden? Bekijk dan hier de elektrische cross-over van Mazda.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

VolvoMedia

Reageer op artikel:
Volvo onthult zijn eerste elektrische auto: de XC40 Recharge
Sluiten