De volledig elektrische I-PACE van Jaguar opent de aanval op de Tesla Model X

Sinds de opkomst van elektrische auto’s is Tesla de alles overheersende partij. Eenzaam staan ze aan de top en slaan ze de ene na de andere nieuwkomer van het veld, maar voor hoe lang nog? Andere merken komen steeds dichterbij en nu gaat ook Jaguar zich mengen in deze statisch geladen strijd. In de tweede helft van 2018 komen ze met de I-PACE.

Tesla is er tot nu toe als enige in geslaagd om een volwaardige elektrische auto te bouwen. Toch kent het merk één groot nadeel: Tesla roept geen gevoel op. Tesla heeft geen lange geschiedenis of een trouwe fanschare. Voor veel consumenten telt ook het logo dat op de grille prijkt. Op dat gebied legt Tesla het af tegen veel grote merken, waaronder het iconische Jaguar.

Jaguar gaat met de I-PACE de strijd aan met de Model X van Tesla

100% elektrische jaguar I-PACE

Jaguar is een merk dat wat losmaakt bij mensen, maar dit neemt natuurlijk niet weg dat het Britse merk half werk kan gaan leveren. Wie een kans wil maken tegen Tesla, moet met een bolide komen die ons wegblaast. Jaguar heeft dat gedaan met hun I-PACE. Een volwaardige Jaguar, maar dan wel honderd procent elektrisch. De I-PACE is een sportieve SUV en dus ook een directe concurrent voor Model X van Tesla. Deze volledig elektrische bolide van Engelse bodem laat zien hoe de toekomst eruit gaat zien en daarin stellen ze ons zeker geen teleur. Niet alleen op het gebied van luxe, maar op prestatie. De I-PACE beukt in 4,5 seconden van stilstand naar honderd kilometer per uur. Dat is sneller dan de Model X.

Prijskaartje Jaguar I-PACE

Op een volle lading kun je bijna vijfhonderd kilometer rijden en de batterijen zijn dankzij fast charging binnen no-time weer vol. Nog niet overtuigd? Bekijk dan bovenstaande video waarin de maker je alles vertelt wat je moet weten over de I-PACE. Het enige wat ze niet noemen is de prijs. Deze blijft namelijk nog geheim tot later deze week. Dan vertelt de maker van de I-PACE je op de Autosalon van Genève hoeveel je moet neerleggen voor de eerste volledig elektrische Jaguar.

Airows

Reageer op artikel:
De volledig elektrische I-PACE van Jaguar opent de aanval op de Tesla Model X
Sluiten