Pim Jansen
Pim Jansen Style 9 aug 2019

Deze outdoor jas bootst met miljarden glazen bolletjes een inktvis na

Vollebak is een Engels merk dat innovatieve en extreme kleding maakt, zoals deze korte broek die 100 jaar meegaat. Nieuw is het Black Squid Jacket, een outdoor jas die gebaseerd is op een inktvis. Dat lees je goed.

Vollebak weet altijd de juiste manier te vinden om op te vallen zonder dat het vervelend wordt. Opnieuw weten ze de aandacht te pakken met een alledaags item: een jasje. Deze keer liet het merk zich inspireren door het adaptieve camouflage-systeem van de inktvis. In de afgelopen 500 miljoen jaar hebben deze dieren de mogelijkheid ontwikkeld om hun kleur en uiterlijk met hoge snelheid en met bijna oneindige variëteit te veranderen om zich te verbergen en aan te vallen of te communiceren

Black Squid Jacket: een outdoor jas geïnspireerd op de inktvis

Het Black Squid Jacket is behalve volledig waterdicht ook winddicht en is een opvallende verschijning. Het ontwerp is direct afgeleid van de inktvis en het bootst als het ware de natuur na met behulp van lasers, hars en meer dan 2 miljard microscopisch kleine glazen bolletjes.

black squid jacket, vollebak, outdoor jas, regen, inktvis

Het nagebootste overlevingsmechanisme zorgt ervoor dat de jas bij weinig lichtval nog het meest lijkt op een olievlek. Bij daglicht reflecteert het zonlicht wat zorgt voor een indrukwekkend schouwspel van tal van kleuren.

Multifunctionele jas van Vollebak met een stevig prijskaartje

De jas bestaat uit een 3-laags materiaal gemaakt van polyester en is specifiek gemaakt voor activiteiten in de buitenlucht die veel bewegingsruimte vereisen. De zorgvuldig ontworpen functionele details maken de jas helemaal af. Zo zien we onder meer tweeweg YKK-ritsen met rubberen trekkoorden, een merino gevoerde kraag, een interne stormflap, een binnenzak met rits, klittenbandmanchetten en een marinekap. Mooi is het zeker, maar neem een goedgevulde portemonnee mee, de jas kost namelijk 995 dollar.

Lees en bekijk hier meer over het hoe en waarom van de jas van Vollebak.

black squid jacket, vollebak, outdoor jas, regen, inktvis
Reageer op artikel:
Deze outdoor jas bootst met miljarden glazen bolletjes een inktvis na
Sluiten