Alrik de Jong
Alrik de Jong Wheels 3 jul 2019

Volkswagen Type 20: dit is de elektrische variant van de T1-camper

Twee jaar geleden kwam Volkswagen met het nieuws waar we al zo op hoopten: een elektrische variant van de hippie-camper. Wij blij, totdat we het concept zagen van de I.D. Buzz. Echt blij worden we wel van de Volkswagen Type 20, de elektrische variant van de klassieke Volkswagen T1-camper.

Volkswagen Type 20, de elektrische T1-camper

De Volkswagen Transporter (T1) is de tweede generatie van het VW-busje en is geproduceerd tussen 1950 en 1967. Het is een van de meest iconische modellen van de Duitse autofabrikant, die vooral als camper wordt gebruikt. Nog steeds zijn de vintage modellen razend populair op Marktplaats. Maar nu aandacht voor de elektrische variant: Volkswagen Type 20.

volkswagen type 20, elektrische T2 camper, vw-busje

In tegenstelling tot de I.D. Buzz is het design van de buitenkant van het busje in een heerlijke retro-stijl, precies waar we op hoopten. De Volkswagen Type 20 werd deze week onthuld tijdens de aankondiging van het nieuwe ontwikkelingsinstituut IECC (Innovation and Engineering Center California), een nieuw onderzoeksinstituut, het grootste buiten Europa. Daarbij werd vermeld dat het busje volledig elektrisch is en beschikt over 120 pk.

Biometric Identification

Interessanter is de Biometric Identification, waarover de Volkswagen Type 20 beschikt. Dit systeem herkent de eigenaar op afstand en opent de deuren automatisch als je aan komt lopen. Geniaal. En als je eenmaal achter het stuur zit, verschijnen er 3D-hologrammen uit je dashboard die je assisteren als je aan het rijden bent. Verder beschikt het VW-busje over verschillende sensoren, microfoons en communicatie-tools om het er zo veilig mogelijk op te maken. Zowel aan de binnen als buitenkant is heeft het design moderne elementen, zoals de 3D-geprinte oranje ‘takken’ die overal terugkomen. Lees en bekijk hier meer over het busje.

volkswagen type 20, elektrische T2 camper, vw-busje

Campers op Marktplaats

We hadden het er al even over: campers op Marktplaats, dat tegenwoordig vol staat met de vetste vintage modellen. Bekijk hier ons overzicht. Wanneer de Volkswagen Type 20 uitkomt is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Volkswagen Type 20: dit is de elektrische variant van de T1-camper
Sluiten