Alrik de Jong
Alrik de Jong Auto's & Motoren 27 mrt 2020
Leestijd: 1 minuut

Volkswagen onthult elektrische hippiebus T1 e-Bulli

Volkswagen heeft de kant-en-klare onderdelenkit voor de T1 e-Bulli onthuld. Zo krijg je de elektrische hippiebus waar je misschien altijd al van gedroomd hebt.

De I.D. Buzz Cargo bestaat al weer even en om heel eerlijk te zijn viel die een beetje tegen wat betreft het design. Des te blijer worden we van de Volkswagen T1 e-Bulli met een elektrische aandrijflijn, maar het klassieke design van weleer.

Volkswagen T1 e-Bulli

Het idee voor de elektrische aandrijflijn voor de T1 e-Bulli komt van Volkswagen Commercial Vehicles (VWCV). Aanvankelijk was het een concept, maar het elektrische hippiebusje komt er echt. Volkswagen heeft het busje samen met eClassics ontwikkeld.

volkswagen t1 e-bulli, elektrische hippiebus
(Afbeelding: VWCV)
elektrische hippiebus, volkswagen t1 e-bulli
(Afbeelding: VWCV)

Volkswagen en eClassics hebben de motor van de klassieke bus vervangen door een elektromotor met een vermogen van 83 pk en 212 Nm koppel. Het is volgens de Duitse autobouwer de sterkste ‘officiële’ T1 ooit gebouwd.

Omgebouwd tot een elektrische hippiebus

Zie het als een klassieke Volkswagen T1 die is omgebouwd met een elektrische aandrijflijn. Daarnaast is de e-Bulli volledig gerestaureerd en dus volledig nieuw. Het elektrische hippiebusje heeft nu een premium interieur, hardhouten vloer, volledig nieuw chassis met multi-link ophanging (voor en achter) en geventileerde remschijven rondom.

elektrische hippiebus, volkswagen t1 e-bulli
(Afbeelding: VWCV)
elektrische hippiebus, volkswagen t1 e-bulli
(Afbeelding: VWCV)

Actieradius en snelheid

De elektronisch begrensde topsnelheid van de Volkswagen T1 e-Bulli ligt rond de 130 kilometer per uur en de actieradius is maximaal 200 kilometer. De 45 kWh accu is in 40 minuten voor 80 procent op te laden. De prijs voor de ombouw van deze hippiebus bedraagt minimaal 64.900 euro. De exacte prijs is afhankelijk van de staat van het om te bouwen busje. Goed nieuws voor de eigenaren van een T2 of T3. Ook hiervoor zijn kant-en-klare onderdelenkits beschikbaar. Lees hier meer over dit prachtige staaltje design.

Check ook: VW presenteert met de imposante ID.4 zijn eerste elektrische SUV

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Autovisie

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Volkswagen onthult elektrische hippiebus T1 e-Bulli
Sluiten