Alrik de Jong
Alrik de Jong Life 26 sep 2019

Beatles-plaat Abbey Road aangepast dankzij parkeerassistent Volkswagen

Natuurlijk ken je de iconische plaat Abbey Road van The Beatles, maar is het je wel eens opgevallen dat de Volkswagen Kever verkeerd geparkeerd staat? Volkswagen is hier met een geniaal staaltje marketing op ingesprongen.

50 jaar Abbey Road

Abbey Road, het een-na-laatste studioalbum van The Beatles, werd vandaag (26 september) precies 50 jaar geleden uitgebracht door Apple Records. Volkswagen maakt daar op geniale wijze gebruik van om zijn parkeerassistent te promoten.

beatles, abbey road, 50 jaar, volkswagen, kever, park assist, parkeerassistent
Bron: Nord DDB

De witte Volkswagen Kever staat net iets voorbij het inmiddels legendarische en veel bezochte zebrapad op de stoep geparkeerd en dat mag natuurlijk niet. In een nieuwe reclame, die Volkswagen Zweden samen met Zweedse reclamebureau Nord DDB maakte, staat de auto keurig legaal geparkeerd. De boodschap: ‘We hebben een technische tekortkoming in een van onze auto’s uit 1969 verholpen. Precies 50 jaar geleden werd een poging gedaan om een witte Beetle te parkeren op Abbey Road in Londen. Helaas belandde de auto half op het trottoir. Vandaag de dag hebben we Park Assist-technologie om dergelijke fouten te voorkomen.’

Beatles-plaat met legaal geparkeerde Volkswagen Kever te koop

Het leuke is dat de platenhoes met de legaal geparkeerde Volkswagen Kever te koop is. The Beatles – George Harrison, Paul McCartney, Ringo Star en John Lennon – ontbreken wel, maar dat is natuurlijk slechts een detail. De aangepaste album cover van Abbey Road kost je omgerekend 17 euro.

beatles, abbey road, 50 jaar, volkswagen, kever, park assist
Bron: Nord DDB

“We leven al vijftig jaar met de constante reminder van die fout geparkeerde Volkswagen Kever in ons achterhoofd”, zegt Jeanette Asteborg van VW Zweden met een knipoog. “Met de nieuwe platenhoes van Abbey Road willen we daar voorgoed mee afrekenen.”

Van de echte Abbey Road komt ter gelegenheid van de 50e verjaardag van het album een speciale box uit, die je hier koopt. Must-have voor verzamelaars.

Check ook: 8 legendarische LP’s die niet bij je platenspeler mogen ontbreken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beatles-plaat Abbey Road aangepast dankzij parkeerassistent Volkswagen
Sluiten