Noah Korevaar
Noah Korevaar Auto's & Motoren 16 sep 2020

Volkswagen ID.4 getest: een echte Tesla-killer?

Sinds kort kunnen Nederlanders ook rondrijden in de Volkswagen ID.3. In dit artikel deelden we onze bevindingen. Nu staat echter alweer de volgende elektrische bolide van Volkswagen voor de deur: de ID.4.

Onze collega’s van Autovisie.nl kregen onlangs de kans om de Tesla-killer alvast te testen. De ID.4 is in meerdere opzichten belangrijker dan zijn kleinere broertje.

Belangrijke mijlpaal

Deze elektrische auto wordt namelijk uiteindelijk ook in China en Amerika geproduceerd en uitgebracht. Althans, dat is het plan. De ID.4 is op hetzelfde MEB-platform gebaseerd als de ID.3.

Volkswagen heeft in ieder geval hoge verwachtingen. Het Duitse automerk verwacht alleen in Europa al meer exemplaren van de Volkswagen ID.4 dan van de ID.3 te slijten.

Onze collega’s trokken naar het Ehra-Lessien testcentrum in Duitsland, waar de eerste preproductie-exemplaren van de ID.4 klaarstonden. Vooral de duurdere uitvoering komt lijnrecht tegenover de Tesla Model Y te staan.

Verschillende versies

De ID.4 is 458,4 centimeter lang, 185,2 centimeter breed en 1,612 centimeter hoog. Daarmee is de elektrische mid-size SUV 32,3 centimeter langer dan de ID3. De wielbasis van 276,6 centimeter is verder identiek, en ook in de hoogte en breedte is het verschil minimaal.

Volkswagen gaat de ID.4 in vier verschillende versies op de markt brengen. Afhankelijk van welke versie je kiest levert de enkele elektromotor op de achteras 109, 125, 129 of 150 kilowatt vermogen. Later zal de Duitse autofabrikant ook met versies komen met een extra motor op de vooras.

Als consument kun je verder kiezen tussen een 52 of 77 kWh accupakket. Daarmee kun je volgens Volkswagen respectievelijk 350 kilometer en 520 kilometer rijden. Het grotere accupakket heeft een maximale laadsnelheid van 125 kW, de kleinere 100 kW.

Volkswagen ID.4 review

Allemaal leuk en aardig die specificaties, maar hoe bevalt de Volkswagen ID.4 nou eigenlijk in de praktijk? Is het echt een Tesla-killer en moet Elon Musk zich zorgen gaan maken?

Onze collega’s van Autovisie.nl laten het je weten in de onderstaande videoreview!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Volkswagen ID.4 getest: een echte Tesla-killer?
Sluiten