Frank Reinbergen
Frank Reinbergen Auto's & Motoren 12 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen onthult elektrische stationwagen ID. Space Vizzion

Volkswagen gaat vanaf volgend jaar haar elektrische modellenreeks stevig uitbreiden. Op dit moment zijn er slechts twee volledig elektrische Volkswagens, de E-up en de E-golf, maar daar gaat verandering in komen. Volkswagen heeft een MEB-platform gebouwd voor de elektrische modellen en heeft een elektrische stationwagen onthuld, de Volkswagen ID. Space Vizzion.

ID. Space Vizzion

Alle nieuwe elektrische Volkswagens die van het MEB-platform komen, krijgen de naam ID. Naast het feit dat deze modellen volledig elektrisch zijn, komen er ook andere moderne technieken in deze modellenreeks naar voren. Denk hierbij aan autonoom rijden en voice control. Het begint volgende zomer met de ID.3 en Volkswagen laat weten nog veel meer versies te bouwen. Zo komt er een ID. 4 Cross met vierwielaandrijving voor het ruigere terrein. Ook verschijnt er een nieuwe elektrische versie van het iconische VW-busje genaamd de ID. Buzz en een sedan genaamd de ID. Vizzion. Van de ID. Vizzion komt naast een sedanversie nu ook een stationwagen met de naam ID. Space Vizzion.

Volkswagen ID. Space Vizzion
Bron: Volkswagen

De elektrische stationwagen van Volkswagen

Volkswagen kondigt aan in 2021 de ID. Space Vizzion te lanceren. De stationwagen zal naar verwachting een actieradius van 590 kilometer hebben. Verder zien we in het interieur overeenkomsten met de Tesla Model 3. Net als de Model 3 zien we een groot scherm dat centraal en horizontaal geplaatst is. De Duitse autofabrikant heeft gekozen voor een rustig interieur met weinig fysieke knoppen en duurzaam materiaal. Zo is het dashboard met uit restmateriaal gecreëerd kunstleder bekleed.

Volkswagen ID. Space Vizzion interior
Bron: Volkswagen
volkswagen, elektrische stationwagen, ID Space Vizzion
Bron: Volkswagen
volkswagen, elektrische stationwagen, ID Space Vizzion
Bron: Volkswagen

Versies

De ID. Space Vizzion wordt op de Los Angeles Auto Show onthuld en de elektrische stationwagen komt aanvankelijk alleen in Europa, Noord Amerika en China op de markt. Niet elk continent krijgt precies dezelfde Volkswagen; er komen verschillende versies voor verschillende continenten. Wat deze verschillen precies zijn, is niet nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Volkswagen

Reageer op artikel:
Volkswagen onthult elektrische stationwagen ID. Space Vizzion
Sluiten