Volkswagen presenteert met ID.4 zijn eerste elektrische SUV

De eerste elektrische SUV van Volkswagen is in aantocht. De laatste versie van het prototype is vandaag gepresenteerd en de onthulling van de productieversie volgt later dit jaar. Het beestje heeft ook een naam: ID.4.

De ID.4, die voorkomt uit studiemodel ID.CROZZ, is de eerste elektrisch aangedreven compacte SUV van Volkswagen. Hij maakt net als de ID.3 gebruik van het modulaire MEB-platform dat Volkswagen speciaal voor elektrische auto’s heeft ontwikkeld.

Volkswagen ID.4 ‘Open Space’

Het ID.4 prototype komt prima voor de dag met een uiterst gestroomlijnde carrosserie. Door de riante wielbasis, de korte overhangen en het in de wagenvloer geïntegreerde accupakket biedt de elektrische SUV van Volkswagen een ongekende hoeveelheid interieurruimte.

Volskwagen ID.4, elektrische SUV, open space, vw, elektrische auto (1)
Afbeelding: VW

Het flexibele MEB-platform biedt nog meer voordelen. Zo wordt de Volkswagen ID.4 om te beginnen leverbaar met achterwielaandrijving. Later volgen vierwielaangedreven versies. De lage plaatsing van het accupakket zorgt in alle modellen voor een laag zwaartepunt. Dat vertaalt zich in een dynamisch rijgedrag. Afhankelijk van de gekozen versie heeft de elektrische SUV een actieradius van maximaal 500 kilometer. Laden kan met wisselstroom, 3-fase stroom en gelijkstroom.

Elektrische SUV wordt klimaatneutraal geproduceerd

De royale en hightech cockpit van de Volkswagen ID.4 staat bol van de intuïtieve touch- en spraakfuncties (Natural Voice Control). De compacte elektrische SUV is 100 procent connected en voorzien van geavanceerde assistentiesystemen. De ID.4 wordt vanaf medio 2020 klimaatneutraal geproduceerd in Zwickau. Meer informatie lees je hier.

Volskwagen ID.4, elektrische SUV, open space, vw, elektrische auto
VW

De elektrische SUV ID.4 is het model dat volgt na de ID.3, de tegenhanger van een elektrische Volkswagen Golf. Dit model is waarschijnlijk al in 2020 leverbaar en zal het eerste product van het MEB-platform zijn. Lees hier meer over die elektrische auto, die qua productie 40 procent goedkoper is dan een de elektrische Volkswagen Golf.

? Check ook: Citroën Ami is een elektrische auto van 7.000 euro of 20 euro per maand

Reageer op artikel:
Volkswagen presenteert met ID.4 zijn eerste elektrische SUV
Sluiten