Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 11 dec 2017

Wie wordt de volgende tegenstander van Conor McGregor?

‘Wat gaat Conor McGregor doen?’ Dat is de vraag die nu al ruim drie maanden de vechtsportwereld bezig houdt. De Ier werd op 26 augustus door Floyd Mayweather verslagen in de boksring en sindsdien is het één groot raadsel waar zijn toekomst ligt. De UFC houdt stug vol dat hij binnen korte tijd weer in de Ocatagon zal staan, maar ondertussen duiken ook de geruchten op dat The Notorious nog niet klaar is met zijn boks avontuur.

Toen McGregor aankondigde dat hij de stap ging maken naar grotere handschoenen dacht iedereen dat dit eenmalig zou zijn. De Ier is de absolute ster van de UFC en harkt met het slopen van zijn tegenstanders miljoenen dollars binnen. Toch is tussen 26 augustus en nu het nodige gebeurd waardoor zijn terugkeer op losse schroeven is komen te staan. Conor heeft duidelijk eisen gesteld aan zijn terugkeer en het is nog maar de vraag of de UFC daar akkoord mee wil gaan.

In de boksring blijven

McGregor zelf hoeft geen haast te maken. De meervoudig kampioen is financieel al lang en breed binnen en weet dat hij een toekomst heeft in het boksen. De Ier kon verrassend goed meekomen met Floyd Mayweather en maakte zelfs kenbaar dat hij best nog wel een keer de ring in wil. Bokser Manny Pacquiao maakte daar dankbaar gebruik van door Conor McGregor via Instagram te polsen voor een gevecht. Inmiddels heeft de Filipijnse bokser bekend gemaakt dat hij absoluut open staat om te onderhandelen.

Niet alleen de naam van Manny Pacquiao zingt rond. Ook Oscar De La Hoya en Paulie Malignaggi zouden er wel oren naar hebben om met Conor de ring in te gaan. Vooral die tweede tegenstander zou een interessant duel op kunnen leveren. Paulie Malignaggi was namelijk, in aanloop naar het Mayweather gevecht, de sparringpartner van McGregor. Deze samenwerking verliep niet bepaald soepel en besloten daarom om uit elkaar te gaan. Via de pers vochten de twee de ruzie verder uit en het het is dus begrijpelijk dat Paulie wraak wil nemen in de ring.

De laatste keer dat Paulie en Conor tegenover elkaar stonden in de ring:

Terug naar de UFC

Genoeg opties dus als Conor verder wil in het boksen, maar volgens velen is de kans groter dat McGregor gewoon terugkeert in de UFC. Zo liet UFC president Dana White onlangs weten dat hij de Ier gewoon weer terug verwacht in de octagon. “Hij heeft een contract bij ons, dus het lijkt me onlogisch dat hij tegen Pacquiao gaat boksen.” Niet alleen de UFC hoopt dat hun oogappeltje weer thuis komt, ook de MMA fans willen hun flamboyante ster niet kwijt. Logisch, want de vechtsport organisatie heeft een aantal interessante tegenstanders klaar staan.

De twee meest voor de hand liggende tegenstanders zijn Tony Ferguson en Nate Diaz. De eerst genoemde is op dit moment de interim champion van de lightweight divisie en wil dolgraag van het woord “interim” afkomen. Om dat voor elkaar te krijgen, zal hij in een rechtstreeks duel moeten afrekenen met de Ier. Dat ook de naam van Nate Diaz regelmatig opduikt is niets meer dan logisch. De twee stonden twee keer eerder tegenover elkaar en de stand is nu gelijk. De twee kemphanen willen altijd de beste zijn en zullen dus geen vrede hebben met een gelijkspel. Een derde ontmoeting moet er dus haast wel gaan komen.

Nieuwe uitdagingen

Andere tegenstanders tegen wie Conor McGregor mogelijk zou kunnen gaan vechten zijn welterweight champion Tyron Woodley en middleweight champion Georges St-Pierre. Op papier prachtige affiches, maar de kans dat dit gaat gebeuren is wel aanzienlijk kleiner. Beide heren komen uit in een hogere gewichtsklasse en dat zou betekenen dat Conor McGregor eerst nog de nodige kilo’s moet aankomen.

Keuze heeft Conor McGregor in ieder geval genoeg en we kunnen ons in 2018 dus hoe dan ook gaan opmaken voor een top gevecht met Conor McGregor in de hoofdrol. Alleen zijn slachtoffer moet dus nog bekend gemaakt gaan worden? Op welk affiche hopen jullie?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Wie wordt de volgende tegenstander van Conor McGregor?
Sluiten