Redactie
Redactie Life 25 aug 2017

Franse profvoetballer bouwde in vrije uren aan miljardenbedrijf

Het is een beetje een rare snuiter om te zien tussen alle andere profvoetballers, de 32-jarige Franse middenvelder die furore maakte bij Arsenal en AC Milan en thans bij Crystal Palace speelt. Waar voetballers vaak opvallen met hun edgy en soms zelfs flashy streetwear, verliet Flamini steevast in pak het clubcomplex. Waarom?

Bij zijn vorige club Arsenal, waar hij van 2004-2008 en van 2013-2016 speelde, werd hij door zijn teamgenoten soms zelfs uitgelachen. Als de training was afgelopen en zijn teamgenoten hun designer sweatsuits aantrokken, hees Flamini zich in pak. Plagerig werd hem vaak gevraagd of hij soms een belangrijke afspraak had, of stiekem bezig was met andere clubs. De waarheid wisten zelfs zijn teamgenoten niet.

Wat doe je als voetballer na een training? Uitrusten, even wat quality time met je vriendin spenderen of een paar uurtjes gamen. Flamini niet. De Franse ex-international runde naast het voetbal een bedrijf. Niet zomaar een bedrijf, bleek onlangs.

In 2008, toen hij in Italië bij AC Milan speelde, startte Flamini samen met een goede friend het bedrijf GF Biochemicals, een onderneming die energie opwerkt uit biomassa. Zelfs voor zijn naaste omgeving hield Mathieu zijn bedrijf geheim. Al die keren dat hij na een training of wedstrijd een pak aantrok en vertrok, ging hij dus op pad voor het bedrijf waarvan hij mede-oprichter en -eigenaar is.

Waarom Mathieu Flamini zo veel tijd in zijn onderneming stak? Simpelweg omdat inmiddels duidelijk is dat GF Biochemicals hem een toekomst verschaft na het voetbal. En een bijzonder riant inkomen. Flamini ziet collega-voetballers voor astronomische bedragen naar China vertrekken, maar lacht zelf het hardst: GF Biochemicals heeft inmiddels meer dan 80 mensen in dienst en nu al een waarde van minimaal enkele honderden miljoenen. Volgens Flamini is het bedrijf over enkele jaren €20 miljard waard.

Reageer op artikel:
Franse profvoetballer bouwde in vrije uren aan miljardenbedrijf
Sluiten