Redactie
Redactie Gezondheid 22 nov 2018

Zin of onzin: Voedingscentrum stimuleert mannen om minder vlees te eten

Eerder schreef ik een artikel: ‘Kunnen mannen zonder vlees, als het echt moet?’ De conclusie was dat voor ons mannen een leven zonder vlees nagenoeg ondenkbaar is. Los van het feit dat een grote groep natuurlijk oprecht liefhebber is, blijkt uit onderzoek dat mannen sociale druk voelen om vlees te eten. Het liefst een grote steak – zo van de grill. Zelfs als we het niet eens lekker vinden, eten we toch vlees om niet af te gaan bij andere mannen.

Campagne Voedingscentrum

Het Voedingscentrum vindt dat dit nergens op slaat en daarom lanceerden ze een campagne: ‘Er is meer dan vlees’. Een aantal dappere gasten staat hierbij model. Daarnaast spreken onder andere rapper Dio, die zelf vegan is, en stand-up comedian René van Meurs, die flexitariër, is hun steun uit voor de campagne. De campagne oogt redelijk braaf (Voedingscentrum hè, wat wil je), maar ik moet zeggen dat ik respect heb voor de mannen die op de posters staan. Ik zou het zelf namelijk niet zo snel doen.

Maar ik moet bekennen: ik eet sinds een paar weken geen vlees meer. De reden is, naast dierenleed en de nadelige invloed op het milieu, vooral m’n gezondheid. En dat is nou ook de reden dat het Voedingscentrum deze campagne is begonnen. Wil je meer weten waarom het dan gezonder is om vlees – wat vaker – te laten staan, en het vrij letterlijk leidt tot meer mannelijkheid? Check dan dit artikel dat ik eerder schreef: ‘Vlees: de nieuwe sigaret of bouwsteen van het leven?’en geef zelf het antwoord op de vraag in de kop.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zin of onzin: Voedingscentrum stimuleert mannen om minder vlees te eten
Sluiten