Alrik de Jong
Alrik de Jong Reizen 23 apr 2020

Is dit hoe vliegen in Economy Class eruit ziet na de coronacrisis?

De wereld zit voorlopig grotendeels nog in een lockdown en pas nadat er een vaccin of medicijn is gevonden kan er weer volop gefeest, gevoetbald en gevolgen worden. Dat er wezenlijk wat moet veranderen, is duidelijk. Hoe ziet vliegen in Economy Class eruit na COVID-19?

Dat vroeg het Italiaanse bedrijf Aviointeriors zich ook af. Het eerste antwoord: hopelijk wordt er nooit meer zo massaal Economy Class gevlogen als voor de coronacrisis. Maar natuurlijk zullen mensen het vliegtuig weer pakken. Twee interessante concepten voor de toekomst.

Economy Class vliegen na de coronacrisis

Aviointeriors heeft twee ontwerpen vrijgegeven van Economy Class-cabines in vliegtuigen. De concepten zijn gericht op het terugdringen van virusuitbraken en pandemieën in de toekomst. Het eerste concept heet ‘Janus’ en bevat in het midden een omgekeerde stoel in een rij van drie stoelen. Het andere concept is ‘Glassafe’ en is gebaseerd op de bestaande rijen stoelen in een vliegtuig.

Janus

Het meest revolutionaire concept voor de toekomst van vliegen in Economy Class is ‘Janus’. Elke stoel is in dit ontwerp aan drie kanten voorzien van een hoog schild. Dat is gemaakt van eenvoudig te reinigen materiaal. “Deze optie is verkrijgbaar in ondoorzichtig materiaal, maar ook in materiaal met verschillende gradaties transparantie”, aldus Aviointeriors.

Glassafe

Een concept dat minder kosten met zich meebrengt is Glassafe en bestaat uit nieuwe geïnstalleerde kappen op bestaande vliegtuigstoelen. “Glassafe is gemaakt van transparant materiaal, om vliegen in Economy Class harmonieus en licht te houden”, legt Aviointeriors uit. “Maar het voldoet wel aan de doelstelling om een geïsoleerd volume rond passagiers te creëren. Dit om directe interacties via de lucht tussen reizigers te vermijden of te minimaliseren, om de kans op besmetting door virussen te verkleinen.

Interessante concepten, maar we lezen nog niets over luchtcirculatie, wat betreft virusoverdracht het grootste probleem in een afgesloten drukcabine.

Aviointeriors

Het Italiaanse Aviointeriors ontwerpt al meer dan veertig jaar interieurs voor vliegtuigen. Lees hier meer over het het bedrijf en hun ideeën voor vliegen in Economy Class na de coronacrisis.

Check ook: 7 prachtige plekken op aarde die niet meer leuk zijn door overtoerisme

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Is dit hoe vliegen in Economy Class eruit ziet na de coronacrisis?
Sluiten