Mark Hofman
Mark Hofman Stuff 12/12/2018

Revolutionair! De Vivo NEX is de eerste smartphone met twee schermen

Eerder dit jaar wist smartphone-merk Vivo de markt al op z’n kop te zetten. De producent lanceerde een toestel met uitschuifbare selfiecamera, waarmee de display van het toestel niet van een notch voorzien hoefde te worden. Maar waar de feature het merk toch bij het grote publiek op de kaart zette, besloot het er vanaf te stappen. Inmiddels heeft Vivo zich verder ontwikkeld als merk en lanceert het de nieuwe NEX, met wederom een opvallende eigenschap. 

Vivo onthult de bijzondere Nex

Waar Vivo eerder dit jaar een toestel op de markt bracht die volledig draaide om de uitschuifbare selfiecamera, heeft de nieuw aangekondigde NEX helemaal geen selfiecamera. En dat heeft alles te maken met het feit dat dit toestel dat niet nodig heeft. De nieuwe NEX is alleen voorzien van een camera aan de achterkant, waardoor het in eerste instantie lijkt alsof je geen selfies meer kan nemen. Maar draai je dit toestel om, dan zie je een tweede display op de achterkant hangen. Sorry…wat?
Je leest het goed: het nieuwe NEX model van Vivo is voorzien van een tweede display. Waar er aan het voorkant van het toestel een 6.4-inch scherm is bevestigd met een resolutie van 2340 x 1080 pixels, bevindt zich aan de achterkant van het toestel ook een volwaardig display. Deze is 5.5-inch groot en heeft een resolutie van 1080p. Hierdoor is het mogelijk om, met de kenmerkende ringcamera op de achterkant, gewoon nog selfies te nemen. Je moet het toestel alleen eventjes omdraaien. Een feature die we, op zijn zachts gezegd, als vrij bijzonder ervaren.
Vivo NEX 2 display

Wat moet je er mee?

De grote vraag van vandaag is dan ook: wat moet je nu eigenlijk met zo’n tweede scherm? Vivo zelf laat vooral zien dat het met gamen makkelijk te gebruiken is en dat foto’s maken een unieke wending krijgt. Zo is het niet alleen mogelijk dat de persoon die de foto neemt kan zijn wat de lens opvangt, maar ook de mensen waarvan de foto genomen wordt. Zo is stiekem een paar selfies schieten op andermans telefoon verleden tijd.
Maar als we even realistisch naar het toestel kijken, zien we weinig functionaliteiten die ons aanspreken. Met het tweede scherm kun je slechts een aantal dingen extra doen, dan dat je met een scherm kan. Daarnaast is het vooral te gebruiken voor mensen die de dikke bezels om hun scherm missen, die dit scherm met plezier gebruiken. Want buiten dat zien we echt nergens nut van dit tweede display.
Vivo NEX 2 display
Het idee is leuk, maar de uitschuifbare selfiecamera was beter.
Reageer op artikel:
Revolutionair! De Vivo NEX is de eerste smartphone met twee schermen
Sluiten