Pim Jansen
Pim Jansen Life 8 apr 2020

‘Viroloog’ Thierry Baudet doet stof opwaaien na optreden Op1

Als je reuring wil, dan moet je Thierry Baudet uitnodigen. Dat bleek gisteren maar weer eens na het optreden van de politicus in Op1. Volgens sommigen speelde hij een ‘viroloog’ met absurdistische plannen, anderen vonden het een raak tegengeluid. Twitter ging in ieder geval weer eens ouderwets los.

Waar Thierry Baudet onlangs nog pleitte voor een totale lockdown, predikte hij in Op1 een lock-in, zodat iedereen in Nederland eind april weer gefaseerd de draad kan oppakken. “De hamer en de dans”, aldus de politicus. Tegenover Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink had het ook over het gebrek aan vooruit denken van de huidige regering. IC-arts Marc Buise en microbioloog Jan Kluytmans keken toe en hielden zich wijselijk in.

Thierry Baudet in Op1

Ook uitte de frontman van Forum voor Democratie zijn zorgen over “te kleine steunpakketten” voor ondernemers. “Ondernemers moeten kunnen kiezen voor een omzetvergoeding. Uiteindelijk kost dit minder geld dan de huidige pakketten. En nog minder dan we kwijt zouden zijn aan bijstand en werkeloosheid.” En: Thierry Baudet wil met smeergeld de wereld over om tests kopen. Bekijk de dinsdagavonduitzending van Op1 hier terug.

Twitter gaat ouderwets los

Naast de aan COVID-19 overleden volkszanger John Prine, het dagelijkse ‘goedemorgen’, de Corona-app en de supermaan is Thierry Baudet trending op Twitter na zijn televisieoptreden in Op1. Zoiets lukt tegenwoordig eigenlijk alleen Arjen Lubach nog. Een dwarsdoorsnede van mening spuwend Nederland.

Excellente electoraal gedreven viroloog

Uiterst doelgericht

Onze ‘democraat’

Nederland first

Thierry Baudet kan zo in Afrika aan de slag

De blik van microbioloog Jan Kluytmans

Prima idee

Iets met peilingen

Hoofdschuddend en met verbazing…

Wat is dat toch met Op1 op dinsdag?

Thierry Baudet doet alweer aan partijpolitiek

Eerst bekijken en berekenen, dan afbranden

Volg de volledige discussie naar aanleiding van het optreden van Thierry Baudet in Op1 op Twitter.

Check ook: Lubach maak gehakt van ‘hypocriet’ Italië en zaait verdeeldheid op Twitter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Viroloog’ Thierry Baudet doet stof opwaaien na optreden Op1
Sluiten