Pim Jansen
Pim Jansen Sport 21 dec 2020

Virgil van Dijk trapt weer tegen een bal en dat biedt hoop voor het EK 2021

Op de valreep van 2020 is er ook positief nieuws te melden. Virgil van Dijk trapt weer tegen een bal. Hij traint als een leeuw om op tijd fit te zijn voor zijn eerste grote toernooi, het EK voetbal in 2021. Het gaat snel de goede kant op.

Iedereen wil dat 2021 een mooier jaar wordt dan 2020. Of de pandemie komend jaar ten einde komt, durven we niet te voorspellen. Wel hebben we goede hoop op weer eens een grote prijs voor het Nederlands Elftal. Een hoop die eigenlijk alleen realistisch is als onze aanvoerder van de partij is: Virgil van Dijk. Tijdens de afgelopen wedstrijden van Oranje werd maar weer eens duidelijk dat we niet zonder onze leider kunnen.

De knieblessure van Virgil van Dijk

Op 17 november raakte Virgil van Dijk ernstig geblesseerd tijdens de derby tussen Liverpool en Everton, na een schandelijke charge van Everton-doelman Jordan Pickford. “Compleet gestoord”, zei Georginio Wijnaldum. Er werd gevreesd voor zijn kruisbanden en de hypothese bleek te kloppen. De aanvoerder van het Nederlands Elftal moest onder het mes.

Op 30 oktober werd Virgil van Dijk succesvol geopereerd en kon het herstel beginnen. Over de hersteltijd werd niets gezegd, om er geen druk achter te zetten. Maar voor dit soort blessures staat minstens een half jaar, al verschilt het per speler.

Oranje-aanvoerder trapt weer tegen een bal

Memphis Depay liep vorig jaar december een vergelijkbare blessure op. Hij bleef positief, trainde als een beest en was vijf maanden later alweer speelklaar. Deze instelling lijkt in de aard van de huidige Oranje-internationals te zitten, want bij Virgil van Dijk gaat het ook verrassend snel de goed kant op. Begin deze maand waren we al blij hem in de sportschool te zien. “Ik train harder dan ooit”, zei hij destijds. Nu trapt hij alweer tegen een bal, en daar worden we als voetballiefhebber en raschauvinist blij van. Dit Nederlands Elftal verdient het namelijk om een prijs te pakken, en onze aanvoerder verdient het om eindelijk eens groot toernooi te spelen. Een tijdlijn van zijn herstel tot nu toe. In de onderste video zie je hem weer tegen een bal trappen en een balletje hooghouden.

“Stap voor stap”, zegt Virgil van Dijk, die zelf niet te hard van stapel loopt wat betreft zijn herstel. Maar deze beelden bieden hoop voor fans van het Nederlands Elftal. Memphis Depay trainde in februari voor het eerst weer met een bal en kon eind mei voor het eerst meedoen aan de groepstraining. Virgil van Dijk loopt bijna twee maanden voor. Dat EK 2021 moet wel goedkomen.

🦁⚽️ Check ook: De casual kledingstijl van onze Oranje-internationals

Reageer op artikel:
Virgil van Dijk trapt weer tegen een bal en dat biedt hoop voor het EK 2021
Sluiten