Pim Jansen
Pim Jansen Wheels 17/06/2019

Stijlvoller dan deze vintage elektrische fiets gaat het gewoon niet worden

Het woord vintage is wellicht niet direct iets dat je associeert met een elektrische fiets. Als het aan het bedrijf Vintage Electric ligt, gaat dat veranderen. Het bedrijf maakt al langer elektrische fietsen met een stevige vintage-look, maar niet eerder brachten ze een echte off-the-road elektrische fiets op de markt. Daar gaat nu verandering in komen met de Vintage Electric Rally.

Als herkenbaarheid een goed verkoopargument is, dan zijn de jongens achter Vintage Electric daar bijzonder goed in geslaagd. Met hun opvallende frames en bijzondere batterij modules weten ze de authentieke vintage-look te creëren en denk je bij een eerste kennismaking direct terug aan de antieke V-twin motor. Kortom, de elektrische fiets heeft een hoog wow-gehalte. Laat je overigens niet van de wijs brengen door het uiterlijk van de fiets, op elk terrein kan deze elektrische fiets ruimschoots uit de voeten.

Vintage elektrische fiets met state-of-the-art techniek

Het uiterlijk van de Vintage Electric Rally mag dan herinneringen oproepen aan lang vervlogen tijden, de techniek die in de fiets zit verstopt liegt er niet om. De elektrische fiets is uitgerust met een stoere naafmotor met een vermogen van 750 Watt. Hiermee wordt je op vijf verschillende niveaus perfect ondersteund. In combinatie met de tien Shimano versnelling heb je onder elke omstandigheid absolute controle. De batterij is goed voor 10.4Ah en is in amper twee uur weer volledig opgeladen.

Elektrische fiets vintage

Het zal je, vooral gezien de specificaties, niet verrassen dat deze elektrische fiets in de hogere prijsklasse valt. Neem dus een goed gevulde portemonnee mee, het prijskaartje vermeld namelijk een bedrag van 4.995 dollar. Inderdaad niet goedkoop, maar daar krijg je dan ook heel veel fiets voor terug. Voor dat bedrag heb je uiteraard wel de keuze uit verschillende opties. Zo kun je kiezen voor een klein, medium of groot frame. Mocht je behoefte hebben aan een stevige, bijpassende bagagedrager dan is die tegen een kleine meerprijs verkrijgbaar.

Elektrische fiets vintage

Meer e-bikes

Ben je liever wat minder geld kwijt aan een degelijke elektrische fiets, kijk dan eens naar de nieuwe creatie van Rungu. Zij hebben onlangs een unieke elektrische fiets gelanceerd met twee voorwielen. Op die manier heb je in elke situatie optimale grip.

Want

Reageer op artikel:
Stijlvoller dan deze vintage elektrische fiets gaat het gewoon niet worden
Sluiten