Vin Diesel doet open sollicitatie bij Marvel Studios voor perfecte rol

Er zijn meerdere acteurs die twee rollen hebben gespeeld in het Marvel Cinematic Universe. Denk bijvoorbeeld aan Gemma Chan in Captain Marvel, die ook later dit jaar een belangrijke rol speelt in The Eternals. Of Alfre Woodard, haar zagen we zowel in Captain America: Civil War als Luke Cage voorbij komen. Kunnen we Vin Diesel binnenkort aan dat rijtje toevoegen?

Vin Diesel als Black Bolt?

Vin Diesel schitterde de afgelopen jaren al in Guardians of the Galaxy en de sequel. Dat kun je overigens niet aan de films afzien: Diesel spreekt de stem in van Groot. Oftewel, genoeg ruimte om ook een andere rol te spelen waarin hij wel met zijn berg aan spieren op het witte doek te zien is.

Hij liet al eerder weten dat hij graag Blackagar Boltagon zou willen spelen, een superheld die tot de Inhumans behoort. Dat zijn menselijk met genen die afstammen van de Kree, aliens dus. Daardoor hebben ze superkrachten. Black Bolt kwam al eerder voorbij in de Inhumans televisieserie waar zowel de fans als Marvel het liever niet meer over hebben.

Hilarisch

Tijd voor een tweede kans dus, dit keer met Vin Diesel. ComicBook sprak de acteur tijdens een evenement voor Fast and Furious 9, waarvan de eerste trailer afgelopen weekend uitkam. Ze vroegen hem of hij de rol van Black Bolt nog steeds ziet zitten. Het antwoord is duidelijk:

“Dat hangt echt van de fans af,” aldus Diesel terwijl hij naar de camera wijst. “Laten we het erop houden dat het echt hilarisch zou zijn om mij een personage te geven dat enkel drie monosyllabische woorden gebruikt (Groot) en vervolgens een ander personage dat helemaal niets zegt (Black Bolt). Bizar!”

Marvel moet Vin Diesel overtuigen

Het lijkt er dus op dat de Fast and Furious acteur nog steeds open staat voor de rol. In 2016 zei hij tijdens een podcast dat het enkel een kwestie van ‘wanneer’ is, niet ‘of’. Maar, Marvel moet dan wel met een script op de proppen komen om Vin Diesel te overtuigen:

“Weet je wat ik bedoel? Ik doe niet aan ‘als het gebeurt’, het zit meer op het niveau van ‘dit gaat gebeuren’. Het is geen kwestie van dat ik Marvel moet overtuigen, Marvel moet mij overtuigen. En ik houd van ze, ik zeg enkel: toon me een vet script en een fantastische regisseur, en ik weet dat Kevin Feige dat kan, want hij wist mij ook omver te blazen door Groot voor te stellen. Dat maakte een diepe indruk op me,” aldus Diesel in 2016.

Eerste stappen

Diesel is dus vast al in gesprek met Marvel, en de studio lijkt al de eerste stappen te zetten. Uit een gelekte castingvideo voor de Disney+ serie Ms. Marvel bleek dat de show naar de Inhumans refereert. Dat doet Marvel Studios vaker: in een bestaande serie of film hints droppen, om vervolgens nieuwe personages met veel fanfare tevoorschijn te toveren. Laat maar komen!

ComicBook

Reageer op artikel:
Vin Diesel doet open sollicitatie bij Marvel Studios voor perfecte rol
Sluiten