Vijf toffe najaars-games die je nog niet kent

Langzaam maar zeker stevenen we af op een nieuw gamingseizoen. Daarin krijgen we een hoop toffe games voorgeschoteld. Een aantal van die games hebben al veel aandacht gekregen en zijn titels die je wel kent. Maar onder het geweld van de grote commerciële games, zijn er ook een hoop toffe titels die een beetje onder de radar opereren. Die games willen we in dit artikel de aandacht geven die zij verdienen.

Yakuza Kiwami

Daarbij beginnen we met Yakuza Kiwami. In Japan is de Yakuza-reeks enorm groot. Op gamingevents staat men uren in de rij om een glimp van de nieuwe titel op te vangen. Met Yakuza Kiwami kan ook jij ervaren hoe tof de serie is. Het betreft hier een remake van het eerste deel uit de reeks, die destijds op de PlayStation 2 uitkwam. Yakuza Kiwami is een mix tussen een RPG, een brawler en een mini-game compilatie. Loop door de straten van een fictieve versie van Tokio en knok met iedereen die je niet aanstaat. Of ga naar een bar toe en probeer dames te versieren. En dan heb je ook nog diverse minigames om uit te proberen. Het is een game met veel mogelijkheden en eentje waar jij jezelf heel lang mee kunt vermaken.

Yakuza Kiwami komt op 29 augustus uit. De game is dan beschikbaar voor de PlayStation 4.

Everybody’s Golf

Golfen lijkt niet het meest spannende onderwerp voor een game, maar de Everybody’s Golf-reeks bewijst al vele jaren het tegendeel. Het is een golfgame met een comic-look. Maar vergis je niet: zeker op de moeilijkere banen moet je alles uit de kast halen om de bal op de green te houden en onder par te spelen. Je hebt namelijk te maken met windvlagen en reliëf. Ook moet je bij het slaan van de bal je slag goed timen. Druk je te vroeg of te laat, dan sla je mis. Tot slot kent de game een uitgebreide multiplayermodus, waarbij je jouw vaardigheden kunt testen tegenover anderen.

Everybody’s Golf
komt op 29 augustus uit. De game is dan beschikbaar voor de PlayStation 4.

Divinity Original Sin 2

Dan een game die eigenlijk al een jaar uit is: Divinity Original Sin 2. Vorig jaar werd de game in een zogenaamde Early Acces-fase gelanceerd en daaruit bleek dat de game minstens zo goed is als het eerste deel. Het is een traditionele RPG voor de pc, waarbij jij als speler de actie van bovenaf ziet. Het sterke aan Divnity Original Sin 2 is dat je enorm veel keuze vrijheid hebt en zodoende het gevoel krijgt een uniek avontuur te beleven, plus het vermogen om er flink op los combineren met verschillende aanvallen. Een ander toffe en belangrijke feature: je kunt de gehele game met drie vrienden doorlopen.

Divinity Original Sin 2 komt op 14 september uit. De game is dan beschikbaar voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Xenoblade Chronicles 2

De Switch had niet echt een hele sterke start, maar inmiddels zijn er al genoeg games die min of meer de moeite waard zijn. Dit najaar komen er ook een paar coole titels uit, waaronder Mario Odyssey. Naast die game kunnen liefhebbers van de JRPG uitkijken naar Xenoblade Chronicles 2. De game heeft een ietwat andere look dan zijn voorganger, maar het lijkt groots genoeg om je straks vele uren zoet te houden.

Xenoblade Chronicles 2
komt op ergens dit jaar uit. De game is dan beschikbaar voor de Switch.

Danganronpa V3 Killing Harmony

De laatste game uit deze reeks is zonder twijfel de vreemdste. Alleen de naam al doet wenkbrauwen fronsen. In de reeks kom je als speler met een aantal studenten vaak op een eiland terecht. Je kent de anderen niet, maar je deelt al snel een nachtmerrie. Een nachtmerrie waarin studenten één voor één worden vermoord, en het is aan jou om de dader te vinden en deze verdachte aan een raad te presenteren. Het is een soort Wie is de Mol?, maar dan met een gruwelijk Japans sausje. De games staan bekend om hun degelijke schrijfwerk en de verwachting is dat dit nieuwe deel precies hetzelfde gaat doen.

Danganronpa V3 Killing Harmony komt op 29 september uit. De game is dan beschikbaar voor de PlayStation 4 en de PlayStation Vita.

Reageer op artikel:
Vijf toffe najaars-games die je nog niet kent
Sluiten