Redactie
Redactie Gesponsord 15 jan 2020

Vijf redenen waarom sporten met een smartwatch leuker en gezonder is

De smartwatch is aan een enorme opmars bezig. Vorig jaar vlogen er over de hele wereld ruim 50 miljoen over de toonbank, maar dit jaar gaat dat aantal al richting de 75 miljoen. En dat is natuurlijk niet voor niets. Voor iedere voorkeur en ieder doel is er wel een bijpassende smartwatch. Wij zetten de voordelen van sporten met een smartwatch voor je op een rijtje.

Je blijft gemotiveerd

Smartwatches meten je activiteiten nauwkeurig. Je kunt een doel instellen, bijvoorbeeld het aantal stappen. Zit je daar nog niet aan, dan word je gestimuleerd en gemotiveerd om door te blijven wandelen of rennen. De Galaxy Watch Active2 is wat smartwatches betreft de ideale sportpartner, ook omdat deze versie lichtgewicht bandjes heeft. Ook leuk is de stresstracker die erop zit. Hiermee kun je je stresslevel meten en zo nodig krijg je ademhalingsadvies om weer relaxed te worden.

Goed op de hoogte van je lichaam

 Deze smartwatch meet je hartslag en houdt bij hoeveel calorieën je verbrandt. Daarmee ben je goed op de hoogte van je eigen lichaam en weet je of je op de juiste manier aan het sporten bent. Ook je slaapkwaliteit wordt gemeten: hoeveel uur je ’s nachts wakker ligt en hoeveel je in (diepe) slaap bent geweest. Daarmee kun je bijvoorbeeld ontdekken welke invloed een slechte nachtrust heeft op je sportprestaties. De Galaxy Watch Active2 houdt je trainingen bij, inclusief zwemmen. De Running Coach-functie geeft je realtime gericht advies.


Blijf bereikbaar als dat nodig is

Je kent dat wel; je wil eigenlijk sporten, maar je kunt nog een telefoontje krijgen dat je niet kunt missen. En met je smart​phone in je zak, sport het toch net even wat minder. De smartwatch is dan natuurlijk ideaal. Stressloos sporten, want je mist sowieso niets!

Je weet altijd de weg

Door de navigatie op je smartwatch kun je avontuurlijker sporten. Niet telkens een vertrouwde route fietsen, maar eens buiten de gebaande paden gaan. Of je fietst in de zomer naar vrienden die ergens op een camping staan. Geen gedoe, niet onderweg stoppen om de weg te vragen, maar gewoon doorknallen en vertrouwen op je horloge!

Goede muziek maakt het makkelijker

Lekkere muziek maakt het leven leuker en zeker het sporten. Met de Galaxy Watch Active2 heb je een perfecte installatie om je pols. Neem je de draadloze Galaxy Buds erbij, die dus níet uit je oor vallen, dan ben je verzekerd van topgeluid tijdens het hardlopen of fietsen. Helemaal makkelijk is dat je je telefoon niet meer nodig hebt. Met Spotify Offline (premium) hoef je alleen je oordopjes mee te nemen. Handig!

 Kijk voor meer informatie over de smartwatches van Samsung hier.

Advertisement

in samenwerking met Samsung

Reageer op artikel:
Vijf redenen waarom sporten met een smartwatch leuker en gezonder is
Sluiten