Redactie
Redactie Advertorial 15 januari 2018

5 redenen waarom het belangrijk is om te investeren in een goede barber

Het barbiersvak is eeuwenoud en kent verschillende geschiedenissen. Een paar zaken zijn in al die jaren onveranderd gebleven: de barbershop is naast een praktische plek waar je gezichts- en hoofdhaar wordt bijgewerkt, ook een plek waar mannen samenkomen.

Een plek als hierboven beschreven is Aveda Lilou’s Barber Shop, die je kunt vinden in de gloednieuwe Hudson’s Bay-filialen in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Uniek aan deze plek, naast de hoge kwaliteit en service, zijn de treatments. Denk aan keratine behandelingen of intensive treatments.

Aveda Lilou's Barber Shop

Waar de barbershop een aantal jaar geleden vrijwel volledig uit het straatbeeld was verdwenen, zijn de haarsnijders inmiddels met een flinke opmars bezig. Terecht, mannen geven meer dan ooit aandacht aan hun uiterlijk. Een goede barber speelt daar een belangrijke rol in en is daarom, samen met de onderstaande vijf redenen, het investeren waard.

1. Een barber kent herenkapsels op z’n duimpje

In tegenstelling tot veel unisex-kappers, heeft een barbier slechts één focus: herenkapsels. In de meest klassiek vorm van het woord: een barber kent vaak maar een aantal kapsels, maar beheert deze tot in de puntjes. Letterlijk. Dit in tegenstelling tot een unisex-kapper, waar het resultaat meestal toch een beetje tegenvalt.

haartip haartips

2. Het is een ontmoetingsplek voor mannen

Mannen hebben geen behoefte om hun emoties te uiten? Onzin. De manier waarop we onze emoties uiten is alleen anders in vergelijking met vrouwen. De barbershop is een plek waar we ouderwets kunnen grollen, maar waar je ook een serieuzer verhaal kwijt kunt. Het werk therapeutisch, eerlijk waar.

3. Je kunt er ook terecht voor een heerlijke scheerbeurt

Sauna, highteaën, in zout water drijven; veel vrouwen gaan er goed op. Een man is sneller tevreden. Leg een warme handdoek op z’n gezicht, een (speciaal)biertje of single-malt in z’n hand en een lekker muziekje op de achtergrond. Voilà : een tevreden man is geboren. En hé, laat dat nou precies zijn wat je bij Aveda Lilou’s Barber Shop kunt doen. Bijkomend voordeel: je baard ziet er na afloop een stuk frisser uit. Dit hoef je natuurlijk niet wekelijks te doen. Zodra de barber een vorm heeft aangebracht in je baard, is het een stuk makkelijker om ‘m te onderhouden.

haartip haartips

4. Het is een aangename bezigheid om samen met je zoon te doen

Voor alle vaders die iets willen ondernemen met hun zoon: hoe tof is het om samen naar de barber te gaan? Beetje ouwehoeren, Fristi’s drinken, samen interactie zoeken met andere mannen en met een tof kapseltje naar buiten lopen.

5. Je voelt je mannelijker na een bezoek aan de barber

Dit klinkt wellicht een beetje corny, maar het is voor velen een waarheid: na een bezoek aan de barber voel jij je waarschijnlijk een stuk mannelijker. Je haar zit goed, je baard is bijgewerkt, je hebt een goede whisky binnen gehaald en een paar goede gesprekken gevoerd. Oftewel: een mooie invulling voor je zaterdagmiddag, toch?

Lilou’s barber shops bied je nu de mogelijkheid om te genieten van een gratis intensive treatment ter waarde van vijftien euro indien je een behandeling aankoopt. Het enige wat jij hoeft te doen is de kortingscode LILOUMANNERS noemen tijdens het reserveren van jouw afspraak.. Je vindt de Lilou’s barber shops in de filialen van Hudson’s Bay in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag, waar je kunt genieten van een barber-beleving op het hoogste niveau.

In samenwerking met Aveda

Reageer op artikel:
5 redenen waarom het belangrijk is om te investeren in een goede barber
Sluiten