Marlon Labrie
Marlon Labrie | LinkedIn Travel 22 sep 2019

5 redenen waarom we terug willen naar het prachtige Cambodja

Een trip maken in Zuid-Oost Azië is voor veel mensen een ultieme reis. Je ziet fantastische natuur, eet je tonnetje rond en beleeft de gaafste avonturen. Mocht je een trip willen plannen, maar weet je nog niet waar je naar toe wil gaan? Dan moet je Cambodja zeker overwegen. Dit toffe land biedt je onwijs veel en staat garant voor avontuur. Wij waren zelf een onlangs in dit heerlijke land en leggen je uit waarom jij erheen moet gaan.

De prachtige natuur van Cambodja

Het eerste wat ons aangenaam verraste was de prachtige natuur die Cambodja te bieden heeft. Of je nu aan een wit strand wil liggen of uren lang wil hiken door de jungle, het kan er allemaal. Spot bijzondere dieren in één van de vele natuurparken, snorkel en duik op Koh Rong of leef je uit op de iconische Mekong rivier. Van zon, zee en strand door to hikes door tempelcomplexen en natuurparken, het kan allemaal. Een tip van ons is het bezoeken van de peperplantages in Kampot (La Plantation). In het zuiden wordt heel veel peper gekweekt en daar weten wij eigenlijk maar weinig van af. Bezoek de plantages, geniet van de prachtige natuur, het eten en neem een zakje gerookte zwarte peper mee naar huis (zeker doen). Die peper maakt iedere barbecue honderd keer beter.

Vijf redenen waarom jij naar Cambodja moet
(Bron: Marlon Labrie)


Bron: Marlon Labrie

Imposante tempels

Wanneer je in Cambodja bent, kun je de historische tempels niet overslaan. Als reiziger komt de naam ‘Angkor Wat’ je wellicht niet onbekend voor. Dit is één van de mooiste tempelcomplexen ter wereld en is je bezoek meer dan waard. Boek een paar nachten in Siem Reap en bezoek een paar dagen de imposante heilige tempels van Angkor Wat. Als je daar rondloopt voel je jezelf net Indiana Jones. Benieuwd naar de mooiste tempels die je daar kan tegen komen? Dit zijn de top tien mooiste tempels van Angkor Wat.

Vijf redenen waarom jij naar Cambodja moet
(Bron: Vickyt)
Vijf redenen waarom jij naar Cambodja moet
(Bron: 8moments)

Het lekkere eten in het ‘hippe’ Kampot

Eén van onze hoogtepunten was het bezoek aan Kampot oftewel het Cambodjaanse Pai. Het kleine stadje ligt in het zuiden van Cambodja en biedt rust, strand, cultuur en prachtige natuur. Van prachtige gebouwen tot aan restaurants waar de Franse en Aziatische keukens samenkomen; een walhalla liefhebbers van cultuur en lekker eten. Geniet net als wij van de goede restaurants en leuke barretjes aan de rivier, maak een zonsondergang cruise met een biertje in je hand en bezoek de schattige avondmarktjes met een overvloed aan heerlijk streetfood, van verse vis en schelpdieren tot de lekkerste pittige gerechten. Onze hoteltip voor Kampot is het Five S hotel, een knus hotel met zwembad en gratis fiets verhuur.

Kampot is omgeven door mooie natuur. Pak een dagje strand mee in de badplaats Kep of huur een brommer om lekker door de natuur te crossen. Mocht je wat extra tijd hebben, dan is Bokor Hill een oprechte aanrader. Geniet van een prachtige rit, een verlaten Frans ‘spookdorpje’ en een prachtig uitzicht. Mocht je wat minder tijd hebben, bekijk dan net de zonsopkomst bij de zoutplantages in Kampot. Dit is ongeveer 15 minuten fietsen en dat is het meer dan waard. Neem een ontbijtje mee en geniet van de kleurenspeling die de natuur gratis aan je geeft.

Vijf redenen waarom jij naar Cambodja moet
Vijf redenen waarom jij naar Cambodja moet
Vijf redenen waarom jij naar Cambodja moet
Vijf redenen waarom jij naar Cambodja moet
(Bron: Marlon Labrie)

In Cambodja leef je als een koning

Azië is betaalbaar, dat weten we allemaal. Alleen is Cambodja wel heel erg betaalbaar, je leeft er serieus als een koning. Je betaalt in Cambodja met de Riel of de Amerikaanse Dollar. 1 dollar staat gelijk aan 4000 riel en voor die Dollar of Euro kan je bijzonder veel doen. Zo scoorden wij voor 75 dollarcent een halve liter bier in een leuk barretje in Phnom Penh. De meest luxe accomodaties zijn nog betaalbaar. In Cambodja ben je letterlijk de koning te rijk. Ben je toevallig met je vriendin in Phnom Penh? Dan is het luxe en romantische Palace Gate Hotel een dikke vette aanrader!

Vijf redenen waarom jij naar Cambodja moet
(Bron: Marlon Labrie)
Vijf redenen waarom jij naar Cambodja moet
Het luxe Palace Gate Hotel Bron: Marlon Labrie

Lieve mensen in een nog niet extreem toeristisch land

Wij trokken met ThaiTourism door Azië en zagen toen duidelijk het verschil tussen Thailand, Vietnam en Cambodja. Als je naar die drie landen kijkt is Cambodja het meest avontuurlijk. Het land is net wat minder goed ontwikkeld dan Thailand en Vietnam en dat brengt iets meer hectiek en avontuur dan je ‘normale’ backpacktrip. Het land heeft onwijs veel te bieden, alleen is het in sommige stukken wat minder goed ontwikkeld dan omringende landen. Dat maakt het puur. Weet dat toerisme het land helpt.

Doordat er bijvoorbeeld geen snelweg is, duurt een busritje wat langer. Daarnaast is het land nog niet extreem toeristisch ingesteld, waardoor de hoofdstad Phnom Penh tamelijk relaxed is om doorheen te lopen. Verder heeft het land een extreme geschiedenis achter de rug die nog steeds zichtbaar is. Het rustiger dan in bijvoorbeeld Thailand, de mensen zijn extreem aardig en is er van alles te beleven.

Vijf redenen waarom jij naar Cambodja moet
Bron: René DeAnda
Vijf redenen waarom jij naar Cambodja moet
Bron: Christian Holzinger

Ben je op zoek naar een toffe backpack trip die je niet al te veel geld kost en heel veel plezier oplevert? Dan is Cambodja een land waar je zo snel mogelijk heen moet. Meer informatie over Cambodja vind je hier.

Reageer op artikel:
5 redenen waarom we terug willen naar het prachtige Cambodja
Sluiten