Redactie
Redactie Kapsels & Baarden 12 aug 2014
Leestijd: 2 minuten

Vijf awesome barbiers

Het knippen en scheren bij de barbier is weer helemaal terug van weggeweest en wij van Manners.nl juichen dit toe. Wat is er nu beter dan onder het genot van een kop koffie en wat fijne mannenpraat jouw kapsel en baard letterlijk tot in de puntjes te laten verzorgen? Daarom schotelen wij je vijf awesome barbiers voor in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem, Tilburg en Utrecht. Neem eens plaats in de stoel van een barbier.

Schorem, Rotterdam

Foto: Rollingstoned.nl

Schorem noemt zich de enige vrouwvrije zone van Rotterdam. Deze status is niet geboren uit vrouwonvriendelijkheid maar puur vanwege het feit dat de mannen van Schorem van mening zijn dat je als man zijnde af en toe je rust moet kunnen pakken en over mannenzaken moet kunnen ouwehoeren terwijl je kapsel en baard in peak condition worden gebracht. Daar zijn wij het helemaal mee eens.

Barber, Amsterdam

Barber in Amsterdam staat volledig in het teken van luxe, verzorging en ontspanning. Een authentieke straight razor shave scheerbeurt is wat je hier te wachten staat, uiteraard met de beste verzorgingsproducten. Deze kun je hier ook overigens ook kopen in de shop. Er hangt een echte old school vibe en je wordt verwelkomd met een kop koffie of, indien gewenst, een glas bier of whisky. Heerlijk, man zijn.

Jan Heideman, Haarlem

Als je op zoek bent naar een complete ervaring, dan word je in Haarlem bediend door Jan Heideman, de Meesterbarbier. Echt vakmanschap, net als vroeger, met complete verzorgingen in een sfeervolle ambiance. Waar veel barbiers de nadruk leggen op de ruige kant van het ‘man zijn’, staat Jan Heideman Meesterbarbier volledig in het teken van klassieke pampering. Je kunt terecht voor een knipbeurt, snelle scheer- of trimbeurt of een volledige verzorging op de traditionele manier.

De Meesterbarbier, Tilburg

Dat het met het vakmanschap van De Meesterbarbier in Tilburg wel goed zit, blijkt uit een recensie van De Baard: ‘Het eerste wat me opvalt in vergelijking met andere barbershops, is zijn techniek. Hier is overduidelijk iemand aan het werk die de schaar en de tondeuse al wat langer hanteert. Toch een geruststellende gedachte als je iemand de verantwoordelijkheid geeft over hoe je gezicht er straks uit komt te zien.‘ Hier durven wij dan ook gerust in de stoel plaats te nemen. Wél na het maken van een afspraak.

Barbershop Pappas, Utrecht

Barbershop Pappas in Utrecht is een authentieke, no nonsense vintage barbier. In de shop hangt de sfeer van vervlogen tijden. Het houten interieur staat vol met sfeervolle oude foto’s en ook het meubilair neemt je mee terug naar de hoogtijdagen van de barbier, die gelukkig weer helemaal terug is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vijf awesome barbiers
Sluiten