Redactie
Redactie Films & Series 14 mrt 2016

Sweet! Zo maak je Freddy’s Ribs uit House of Cards

Wie heeft er niet naar Netflix’s House of Cards gekeken, zuchtend van verlangen terwijl Frank Underwood knabbelt aan Freddy’s beroemde ribs? Goed nieuws: het recept is ontdekt!

Om de grote vraag naar de spareribs te kunnen beantwoorden, is de Australische chef-kok Curtis Stone in samenwerking met Netflix de uitdaging aangegaan om Freddy’s Ribs te herontwikkelen. ‘Deze ribs worden geserveerd met een barbecue saus zoals je ze in North Carolina (waar Frank oorspronkelijk vandaan komt, red.) vindt. Denk aan een saus met veel azijn, mosterd, en een vleugje pittigheid‘, aldus Stone.

Ingrediënten

Spice rub
1/4 kop licht bruine suiker
3 eetlepels zoete paprikapoeder
2 eetlepels zwarte peper
2 eetlepels zout
1/2 theelepel cayennepeper
1/2 theelepel gemalen komijn


Barbecue saus

2 eetlepels koolzaadolie
1 gele uit, in stukken gehakt
3 knoflookteentjes, in fijne stukjes gehakt
1 theelepel gerookte paprikapoeder
1/2 kop whiskey
1 1/4 kop ciderazijn
2 koppen kippenbouillon
1 1/2 kopjes ketchup
1 kopje honing
2 eetlepels Worcestersaus
2 eetlepels mosterd
1 theelepel zout
1/2 theelepel zwarte peper
1/4 theelepel cayennepeper

Ribs
4 stukken pork baby back ribs

[RELATED_ARTICLE article_id=”260864″]

Handelingen

1. Ribs klaarmaken met kruiden. De dag voordat je de ribs gaat bakken, kun je ze alvast marineren met dit kruidenmengsel. Meng de bruine suiker, paprika, zwarte peper, zout, cayennepeper en komijn samen in een middelgrote kom. Plaats de ribs op 2 grote bakplaten en wrijf ze in met het kruidenmengsel. Dek af ze af en plaats ze minstens 4 en maximaal 24 uur in de koelkast.

2. BBQ-saus.
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en en bak ze ongeveer 5 minuten tot ze gaar zijn. Voeg de knoflookteentjes toe en bak ze voor ongeveer 3 minuten. Voeg achtereenvolgens de paprikapoeder, de whiskey en azijn al roerend toe. Breng het aan de kook gedurende 3 minuten. Voeg de bouillon, ketchup, honing, Worcestersaus, mosterd, zout, zwarte peper en cayennepeper toe. Breng de saus nu aan de kook op hoog vuur. Temper het vuur vervolgens tot medium/laag en blijft gedurende 30 minuten roeren (om aanbakken te voorkomen) tot de saus dik aanvoelt.

3. De ribs bakken. Plaats de ribs in het midden en verwarm de oven tot tot 190 °C. Bedek de ribs op de bakplaten met folie. Rooster de ze gedurende 45 minuten. Draai de bakplaten, bedruip de ribs met barbecuesaus en dek ze opnieuw af met folie. Rooster ze nog eens 1 tot 1,5 uur tot de ribben mals zijn en het vlees is gekrompen tot het uiteinden van de botten. Bedek de ribs gedurende de laatste 10 minuten om en om met de BBQ-saus zodat het lekker kan intrekken.

Geniet van je presidentiële ribs.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Sweet! Zo maak je Freddy’s Ribs uit House of Cards
Sluiten