Redactie
Redactie Health 5 mrt 2018

Video: The Mountain deadlift 472 kilo en is nu de sterkste man op aarde

The Mountain uit Game of Thrones, die door zijn moeder ‘gewoon’ Hafþór Júlíus Björnsson (vijf euro voor degene die zijn naam in één keer correct kan uitspreken), heeft een deadlift van 472kg/1041lb uitgevoerd én de Arnold Strongman Classic – de meest prestigieuze prijs ter wereld – gewonnen. De IJslander is nu dus officieel de sterkste man op aarde.

Het was de achtste keer dat Björnsson meedeed aan de competitie, die ook wel door het leven gaat als Arnold Pro Strongman World Championship. In de Netflix documentaire Born Strong kun je zien hoe de gigant al eerder probeert op te boksen tegen de pro’s, maar daar was hij nog niet op het niveau waar hij nu is. Drievoudig kampioen Brian Shaw werd dit keer tweede en de Rus Mikhail Shivlyakov eindige als derde.

De exacte uitslagen en het prijzengeld kun je hier vinden. Een video waarin The Mountain het wereldrecord deadliften verbreekt, vind je hieronder. Wat een baas. Meer info over fitness vind je dagelijks op onze Facebook-pagina Get Fit by Manners.

472kg/1041lb World Record Deadlift ! • @australianstrengthcoach @stanefferding @stefansolvi @andrimarinn @andrireyr @kelc33 @vikingtrips @roguefitness @sbdapparel • #yesmen

A post shared by Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson) on

Reageer op artikel:
Video: The Mountain deadlift 472 kilo en is nu de sterkste man op aarde
Sluiten