Redactie
Redactie accessories 25 feb 2016

Vet: Fossil Q Founder & Q Grant smartwatches

Meer en meer zoeken traditionele horlogemerken naar oplossingen om mee te surfen op de smartwatch-golf. Zo ook het Amerikaanse Fossil, dat als geen ander weet hoe je mooie horloges bouwt, en onlangs twee soorten slimme horloges op de markt heeft gebracht. Eén met touchscreen (Fossil Q Founder) en een connected watch die geen touchscreen heeft, maar wel verbonden kan worden met een smartphone (Fossil Q Grant).

Wat opvalt is dat beide horloges er verdomd goed uitzien. Toch zijn er duidelijke verschillen. Zo is de Fossil Q Founder, zoals je hieronder ziet, een smartwatch zoals je verwacht; en deze draait op Android Wear. Met een prijs van 230 euro kost deze klok minder dan de helft van een instap Apple Watch. De Fossil Q Grant is een traditioneel analoog horloge dat de mogelijkheid biedt om via bluetooth connectie te maken met populaire fitness apps als Apple Health, Up by Jawbone, Under Armour en Google Fit. Wel heb je minstens Android OS 4.4 of of iOS 8.2 nodig. De Grant kost nog geen 160 euro.

The Q Founder

The Q Grant

Fossil Q Founder (smart)

De Founder heeft een diameter van 47mm, is 13mm dik en heeft een 1,5-inch breedbeeldscherm. Toch is hij met 72 gram niet bijzonder zwaar. Door de kroon aan te raken laat je het horloge ‘ontwaken’. Veder kan-ie tot een meter onder water voor maximaal een half uur. Dat betekent dat je in theorie kan douchen met het apparaatje, hoewel het niet aan te raden is. Volgens Fossil gaat de batterij 24 uur mee, afhankelijk van de apps die je gebruikt. Opladen doe je via een stijlvolle witte houder. De Founder komt in vier variaties, te weten: Stainless Steel, Two-Tone Stainless Steel,Black Leather Rose en Black leather silver.

Fossil Q Grant (connected)

Het grote voordeel van de Grant is dat er geen energie slurpend scherm opzit waardoor je constant moet opladen. Volgens de fabrikant houdt het digitale deel van het horloge het zeven dagen vol zonder aan het infuus te gaan. De wijzerplaat draait op een normale batterij, dus de tijd bekijken lukt altijd. Zelfs als je hem niet hebt opgeladen. Door je smartphone aan het horloge te koppelen kun je allerlei meldingen door laten komen middels trillingen en geluidssignalen. Het wordt dus even oefenen om te ontdekken welk signaal wat betekent (mail, appje, telefoongesprek; you name it). Tenslotte is het horloge voorzien van een stappen- en calorieënteller waarmee je allerlei doelen kunt aangaan. Nadeel: op beide horloges is geen hartslagmeter aanwezig. Het uiterlijk van deze klok maakt gelukkig een hoop goed. De Grant komt eveneens in vier varianten, te weten: Dark Brown Leather, Black Leather, Stainless Steel en Sand Leather (dit is de ietwat vrouwelijke variant op de onderstaande foto’s).

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Vet: Fossil Q Founder & Q Grant smartwatches
Sluiten