Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 17 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Bevroren Star Wars-acteur krijgt hoofdrol in vervolg Joker’

Warner Bros. had er geen vertrouwen in, maar toch was Joker een niet te bevatten megasucces. Het is de grootste R-rated film ooit, maar ook überhaupt een van de grootste superheldenfilms ooit. Dat smaakt naar meer, want de executives van de studio hebben natuurlijk al dollartekens in hun ogen.

Joker en de toekomst van DC

Regisseur Todd Philips heeft al plannen gepitcht aan Warner Bros. Hij wil meer schurken, vijanden van Batman, een eigen film geven. Het lijkt erop dat Warner Bros. daar wel oren naar heeft. Het recept achter Joker heeft ze voor het eerst sinds de Dark Knight trilogie een unieke positie ten opzichte van Marvel Studios opgeleverd.

De studio achter Avengers: Endgame en Black Panther waagt zich immers nog altijd niet volledig aan slechteriken. De bad guys uit het Marvel Cinematic Universe zijn over het algemeen zwak, en geen enkele schurk heeft een eigen film gekregen. Maar goed, terug naar DC en Warner Bros.!

Mr. Freeze en Oscar Isaac

Daar wil men volop inzetten op deze nieuwe strategie. We wisten dus al dat de studio meer films over bad guys wil maken, maar nu noemen insiders ook namen. Dan hebben we het over de beruchte Mr. Freeze, een klassieke vijand van Batman.

Voor die rol wil Warner Bros. naar verluidt niemand minder dan de altijd fantastische Oscar Isaac inschakelen. Hij gaat dan als Mr. Freeze de hoofdrol spelen in zijn eigen solo-film, een ontstaansgeschiedenis zoals we die ook zagen in Joker.

Mr Freeze Warner Bros
Bron: DC Comics

Twee rollen?

Tevens is de studio Isaac ook aan het overwegen voor Harvey Dent, Two-Face dus. Niet voor een solo-film, maar als slechterik in The Batman tegenover Robert Pattinson. Insiders benadrukken dat Warner Bros. de Star Wars-acteur heel graag aan boord wil hebben. De kans dat hij in een van die twee rollen op het witte doek gaat verschijnen, is dan ook groot.

De laatste keer dat we Mr. Freeze in de bioscoop zagen was toen Arnold Schwarzenegger hem speelde, in Batman & Robin (1997). Het is in ieder geval de meest sympathieke schurk uit de comics over Batman, dus met het juiste script zou Warner Bros. weer een enerverende film kunnen neerzetten. Voorlopig blijft het echter bij geruchten, dus neem dit soort nieuws met een flinke korrel zout. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

WGT

Reageer op artikel:
‘Bevroren Star Wars-acteur krijgt hoofdrol in vervolg Joker’
Sluiten