Vertrouw nooit blind op Google Maps! Bijna 100 auto’s vast in de modder na omleiding

We zijn tegenwoordig steeds meer afhankelijk van technologie. Ga eens een week leven zonder je telefoon en je zult merken dat ook jij niet zonder kunt. Het is je agenda, reisplanner, to do-lijst, muziekspeler, digitale book en niet te vergeten: je navigatiesysteem. Kijk om je heen op de snelweg en je ziet nagenoeg iedereen met Google Maps rondrijden. Heel handig, maar vergeet niet zelf na te denken.

Als je blind vertrouwt op de navigatie van Google Maps kan het behoorlijk fout aflopen. Daar kunnen zo’n honderd automobilisten uit Colorado over meepraten. Allemaal stonden ze opeens vast op een modderige weg omdat ze hun lot volledig in de handen van Google hadden gelegd. Maps vertelde dat er een omleiding was en dus werd er braaf geluisterd naar de vrouwenstem die uit de speaker kwam.

Omleiding zorgt voor flinke chaos

Dit gebeurde volgens CNN afgelopen zondag na een ongeluk op Peña Boulevard, een belangrijke aanrijroute richting Denver International Airport. De omweg die Google Maps had bedacht, ging over een onverharde weg die door regen was veranderd tot modderpoel. Voor een flinke Amerikaanse pick-up truck is dat natuurlijk geen probleem, maar er stonden ook andere auto’s in de file.

Niet iedere auto bleek geschikt voor deze ondergrond en al snel stond er een lange rij van ongeveer honderd auto’s die niet verder konden. Een vrouw die ertussen stond onthulde hoe zie terecht was gekomen. “Ik ging mijn man ophalen op het vliegveld, maar alles stond vast door een ongeluk. Google Maps gaf mij de suggestie om om te rijden. Dat zou 23 minuten zijn in plaats van 43 minuten. Ik zag de auto’s voor mij ook de onverharde weg oprijden en ben toen ook maar gegaan.”

Tip van Google: blijf zelf nadenken

Gelukkig heeft ze een all-wheel drive pick-up en kwam ze er doorheen. Ze nam uiteindelijk zelfs nog twee mensen mee die gestrand waren en naar het vliegveld moesten. Helaas voor deze vrouw was het geen ritje zonder gevolgen, want ze liep door de slechte weg wel schade op aan haar auto.

Deze dame maakte ook nog wat foto’s van de chaos. Je vindt ze hier.

Inmiddels heeft Google gereageerd op de chaos die hun navigatie veroorzaakt heeft. Ze laten weten dat ze hun uiterste best doen om mensen zo goed mogelijk de weg te wijzen, maar ze kunnen niet alles weten. Zoals in dit geval dat de weg zo slecht was geworden door het weer. Daarom blijft Google aangeven dat je zelf goed moet blijven opletten. Houd je aan de regels van de weg en blijf ook vooral zelf goed nadenken. Uiteindelijk ben jij degene die de keuze maakt en niet Google Maps.

Google Maps komt met handige update

Gelukkig doen ze bij Google hard hun best om Maps zo goed mogelijk te maken. Daarom kwamen ze onlangs met een update waar vooral de sportieve rijder heel blij mee is.

CNN

Reageer op artikel:
Vertrouw nooit blind op Google Maps! Bijna 100 auto’s vast in de modder na omleiding
Sluiten