Max Verstappen blikt vooruit op taakstraf en neemt geen blad voor de mond

Het Formule 1 seizoen zit erop en de coureurs kunnen gaan beginnen aan hun welverdiende vakantie. Behalve Max Verstappen. Die moet namelijk eerst nog even een taakstraf uitvoeren. Deze had hij overgehouden aan een opstootje met Esteban Ocon na afloop van de Grand Prix van Brazilië. Mocht je dat gemist hebben (best knap), dan kun je hier kijken wat er precies gebeurde.

Wat hij precies moet gaan doen van de FIA is nog niet bekend, maar Max Verstappen heeft er nu al een mening over. In Abu Dhabi stond de Nederland Sky Sports te woord en liet weten dat hij geen papiertjes gaat prikken. “Ik wil iets nuttigs doen. Ik ga niet iets sulligs doen. Naar mijn mening word ik al zwaar genoeg gestraft. We moeten iets toepasselijks doen, want ik wil er niet als een idioot bij lopen.”

Geen lullige taakstraf

Dat kans dat Max Verstappen het circuit moet gaan vegen is gelukkig nihil. De FIA is namelijk niet de enige die bepaald wat de taakstraf gaat inhouden. Ook de Red Bull coureur zelf en zijn team hebben er wat over te zeggen. Het meest logische is dat Max Verstappen verplicht naar een aantal evenementen moet. Daar zal hij wel niet zo’n zin in hebben, maar het kan natuurlijk een stuk erger.

Gelukkig is de Limburger de moeilijkste niet en kwam hij zelf al met een voorstel. “Ik wil wel naar het FIA gala komen, als ik daar mijn taakstraf mag uitvoeren. Ik wil wel wat pr-werk doen van tevoren, laten zien hoe geweldig alles is. Ik wil ook best een speech geven,” zei hij grappend. Tijdens dit gala wordt namelijk de top 3 van het afgelopen seizoen in het zonnetje gezet en Verstappen is daar als nummer vier dus eigenlijk niet voor uitgenodigd.

Verstappen wil gewoon op vakantie

Wat het gaat worden, horen we waarschijnlijk binnenkort. Het kan Max in in ieder geval weinig schelen. “Wat het gaat worden maakt me niet uit, als ik er maar mee in kan stemmen. Ik kan er toch niets meer aan doen, maar we vinden vast een oplossing.” Begrijpelijk, want na zo’n lang seizoen wil hij gewoon zijn straf uitzitten en dan lekker op vakantie. Dat verdient hij ook wel.

Benieuwd of de taakstraf die Max kreeg terecht is, of juist niet? Klik dan hier.

NU Sport

Reageer op artikel:
Max Verstappen blikt vooruit op taakstraf en neemt geen blad voor de mond
Sluiten