Omgekeerde wereld: dit gebeurde 7 jaar geleden tussen Max Verstappen en Charles Leclerc (video)

Mercedes is dit seizoen in de Formule 1 praktisch onverslaanbaar. De Duitse renstal won de eerste acht Grand Prix, maar afgelopen weekend kwam in Oostenrijk een einde aan deze zegetocht. Verrassend genoeg was het Red Bull Racing en niet Ferrari die Mercedes van de eerste plek af wist te houden. Dat was allemaal te danken aan Max Verstappen die werkelijk fenomenaal was op de Red Bull Ring. Hij zette Charles Leclerc letterlijk opzij, maar dat is ook wel eens andersom geweest.

Max Verstappen en Charles Leclerc zijn van dezelfde generatie en dit was dus zeker niet de eerste keer dat de twee talenten elkaar tegenkwamen op het circuit. Ook zeven jaar geleden had de Nederlander het aan de stok met de Monegask. Toen natuurlijk niet in een Formule 1 auto, maar nog tijdens het karten.

Max Verstappen en Charles Leclerc: geboren rivalen

Ze mogen dan tegenwoordig op het allerhoogste niveau uitkomen voor Red Bull Racing en Ferrari, verder is er weinig veranderd. Deze beelden uit 2012 laten dat op prachtige wijze zien. Ze zijn gemaakt na afloop van een race in de WSK Euro Series. Max Verstappen en Charles Leclerc hebben zojuist een pittige duel uitgevochten en een reporter vraag ze wat er precies gebeurd is.

WSK Euro Series – II Round 2012 – sabato: Verstappen, LeClerc, Filini

Intervista a Vestappen (Intrepid/TM) e Leclerc (ART/Parilla) e del team manager Filini al termine di un’accesa manche (A-E) in cui i due piloti sono venuti a contatto anche dopo il traguardo e che è costata la squalifica di entrambi.

Eigenlijk is het dezelfde situatie als afgelopen weekend, al zijn de rollen wel omgedraaid. Ditmaal is het Max Verstappen die van mening is dat hij van de baan geduwd wordt. Charles Leclerc noemt het gewoon een race incident. Je zou dus kunnen zeggen dat Max Verstappen in Oostenrijk wraak nam voor wat er zeven jaar geleden gebeurd is. Prachtige beelden en het bewijs dat we in de toekomst ongetwijfeld nog veel meer mooie duels gaan krijgen dus deze twee aanstaande wereldkampioenen.

Terug naar Oostenrijk

Voorlopig is het in ieder geval nog Max Verstappen die op voorsprong staat. De Nederlander staat hoger in de WK-stand en heeft inmiddels al zes overwinning op zijn naam staan. Charles Leclerc wacht nog steeds op zijn eerste overwinning.

Nog even nagenieten:

MAGISTRALE OVERWINNING MAX VERSTAPPEN | Samenvatting race Oostenrijk | Formule 1 2019

Alle hoogtepunten van de race op het circuit van Oostenrijk. Wie zijn er gecrasht, wie racete fenomenaal en welke coureurs eindigden uiteindelijk op het podium? ⇨ Abonneer je nu op het kanaal van Ziggo Sport voor meer F1 video’s http://bit.ly/2Q03IYg Naast Max Verstappen, komen ook Lewis Hamilton en Sebastian Vettel uiteraard weer in actie in 2019.

YouTube

Reageer op artikel:
Omgekeerde wereld: dit gebeurde 7 jaar geleden tussen Max Verstappen en Charles Leclerc (video)
Sluiten