Goed nieuws voor Max Verstappen: ontwikkeling RB16 verloopt beter dan ooit

Terwijl Max Verstappen in de laatste race van het seizoen zijn RB15 als tweede over de finish stuurde, werd er achter de schermen al hard gewerkt aan een nieuwe Red Bull bolide. Met de RB16 moet Verstappen er in 2020 eindelijk in gaan slagen om het Lewis Hamilton echt moeilijk te maken. Of Red Bull in het nieuwe seizoen mee kan doen voor de titel is nog maar de vraag, maar volgens top adviseur Helmut Marko ligt het team voor op schema.

Wie er eind 2020 bovenaan staan in de WK-stand wordt bepaald op het circuit, maar de basis voor een wereldtitel wordt gelegd achter de tekentafel en in de fabriek. In de Formule 1 is het namelijk niet altijd de beste coureur die vooraan rijdt. Minimaal net zo belangrijk is de auto. Daarom is de winterstop tussen twee seizoenen bepalend voor wie er straks op het circuit de meeste indruk kan maken.

Max Verstappen gaat in 2020 voor de titel

Als het aan Red Bull en Honda ligt, gaat dat Max Verstappen zijn. 2019 was een overgangsjaar. Een periode om aan elkaar te wennen zodat er in 2020 keihard toegeslagen kan worden. Dat is het doel, maar dan moet de renstal uit Oostenrijk wel afrekenen met een probleem waar ze in de afgelopen jaren iedere keer weer tegenaan liepen.

Red Bull heeft namelijk moeite om vanaf de eerste race in Australië competitief te zijn. Het team kwam de laatste jaren vaak moeilijk op gang en kon pas in de tweede helft van het seizoen de strijd aangaan met Mercedes en Ferrari. Dat moet anders en volgens Helmut Marko gaat 2020 het jaar worden waarin alle puzzelstukjes op hun plek vallen.

De RB16 loopt voor op schema

In een interview met het Oostenrijkse Servus TV liet Marko weten dat Max Verstappen inmiddels genoeg ervaring heeft om wereldkampioen te worden. Ook is de Oostenrijker ervan overtuigd dat de Honda motor zich kan meten met de krachtbronnen van Mercedes en Ferrari. Het enige wat nog ontbreekt is een chassis, maar ook dat lijkt goed te gaan komen. Volgen Helmut Marko ligt Red Bull veertien dagen voor op schema en verliep de ontwikkeling van een nieuwe auto nog nooit zo goed.

In 2020 is er geen ruimte meer voor kinderziektes zoals de tegenvallende voorvleugel van de RB15. Als Red Bull daar in slaagt, kan het vanaf de eerste race meedoen om de overwinning en heeft Max Verstappen een serieuze kans op de titel. Dat zou fantastisch zijn, maar zover is het nog lang niet. Helmut Marko heeft in het verleden immers wel vaker te hoog van de toren geblazen.

De eerste kilometers van het Formule 1 seizoen

Het is dus nog afwachten, maar het begin is in ieder geval hoopgevend. Of deze vliegende start van Red Bull gaat leiden tot een winnende auto kunnen we op 19 februari meer over zeggen. Dan vindt in Barcelona namelijk de eerste Formule 1 wintertest plaats. Op 13 maart begint het eerste raceweekend, en dat zal traditiegetrouw in Australië zijn.

Racingnews365Motorsport.com

Reageer op artikel:
Goed nieuws voor Max Verstappen: ontwikkeling RB16 verloopt beter dan ooit
Sluiten