Marlon Labrie
Marlon Labrie Auto's & Motoren 4 sep 2018
Leestijd: 1 minuut

Een supercar of een hypercar? Dit zijn de verschillen

Mooie flitsende auto’s die super of hypercars worden genoemd.Het zijn beestachtige, exclusieve en dure auto’s, maar wat is nu het verschil tussen een supercar en een hypercar?

Als we kijken naar de vereiste onderdelen van een supercar gaat het om vier aspecten: de prijs, de prestatie, het design en de technologie die zich in de auto bevindt. Een auto is pas een supercar wanneer deze over minimaal twee van deze aspecten beschikt. Zo biedt de Corvette C7 ZO6 geweldige rondetijden en een strak design voor maar tachtigduizend dollar en heeft de Mclaren 650S een pracht design maar verder geen wereldschokkende technologie in de auto. Beide auto’s voldoen dus aan een aantal van de eisen en zijn dus “supercars”

Het verschil tussen een hyper en supercar

Maar wat maakt een hypercar dan een hypercar? Bij deze exquise bolides ligt het net even wat anders, bij het definiëren van een hypercar wordt er nog strenger naar de bolide gekeken.

Bij supercars gaat het meestal om één of twee aspecten, maar bij een hypercar gaat het om alle aspecten. Een hypercar is pas een hypercar wanneer het alle vier de aspecten van een supercar beheerst. Bij deze bolides gaat het om het exclusiefste design, de beste perfomance, de meest futuristische technologie en daarom natuurlijk ook de exorbitant hoge prijs. Dat is zeker te zien bij de imposante 1500 pk houdende Bugatti Chiron.

Performance, looks en een pittig prijskaartje

Een hypercar is dus een hypercar omdat dit type auto de crème de la crème van de auto-industrie is. Deze bolides lopen op alle aspecten voorop, dat is te zien aan de performance, de looks, maar ook te voelen in de portemonnee.

Gear Patrol

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.