Alrik de Jong
Alrik de Jong Geld & Carrière 30 aug 2019
Leestijd: 3 minuten

7 verrassende gewoontes van de gemiddelde miljonair

Vijf jaar lang deed Thomas Corley interviews met miljonairs om erachter te komen of er gewoontes bestaan die je succes kunnen bepalen. Deze 7 gewoontes die hij uiteindelijk vaststelde in zijn boek Rich Habits: The Daily Success Habits of Wealthy Individuals, zijn waarschijnlijk niet wat je verwacht had.

Wat zijn deze rich habits? Oftewel: welke gewoontes hebben miljonairs vaak?

Ze kopen er niet op los

Vaak hebben mensen een beeld van miljonairs waar ze tien auto’s, alle spelconsoles en honderd paar schoenen hebben. Corley kwam erachter dat – alhoewel deze miljonairs ook bestaan – de meeste juist enorm slim met hun geld omgaan.

In wat voor soort auto denk je dat een miljonair rijdt? 61 procent van de rijke mensen rijdt in een Honda, Toyota of Ford en niet in een BMW, Mercedes of Lexus. Van de miljonairs die Corley ondervroeg kocht maar 1 op de 4 duurdere schoenen dan honderd dollar per paar. De volgende keer dat je iets wil kopen, vraag jezelf dan af of je het echt nodig hebt, gaat gebruiken, zin hebt om datgene te onderhouden en schoonmaken, en of je het geld niet liever in iets anders zou stoppen.

Ze lezen veel

De gemiddelde miljonair leest minstens twee boeken per maand. Raad eens hoeveel iemand die geen miljonair is gemiddeld leest? Vier per jaar. Miljonairs lezen dus veel en dan bedoelen we niet per se de nieuwe Stephen King. Miljonairs willen constant blijven leren. Daarom wijdt 88 procent van hen dertig minuten per dag of meer aan het lezen van zelfhulp-boeken (ja, echt!), boeken in hun vakgebied en het nieuws.

Ze verspillen geen tijd

Als ze niet werken of lezen, dan zijn ze wel bezig met sporten, vrijwilligerswerk, netwerken of een andere productieve bezigheid. 67 procent van de miljonairs spendeert minder dan een uur per dag aan tv kijken. 63 procent zit minder dan een uur per dag op social media.

Ze hebben meerdere inkomstenbronnen

Hoe meer inkomstenbronnen je hebt, hoe groter de kans is dat je op een gegeven moment veel geld binnenkrijgt. De gemiddelde miljonair heeft zeven inkomstenbronnen. Eerder verzamelden wij al negen manieren om passief inkomen te genereren.

Ze stellen doelen

Een tijd terug deed Harvard onderzoek naar de effectiviteit van het stellen van doelen. De onderzoekers vroegen studenten of ze voor zichzelf doelen op hadden gesteld. Maar 3 procent had geschreven doelen en een plan om die te bereiken. 13 procent had doelen in hun hoofd. 84 procent had helemaal geen doelen.

Na tien jaar werd diezelfde groep studenten weer geïnterviewd. De 13 procent die doelen had, maar die niet had opgeschreven, verdienden gemiddeld twee keer zoveel als de 84 procent zonder doelen. De 3 procent met geschreven doelen verdiende gemiddeld tien keer (!) zoveel als de andere 97 procent.

Ze staan vroeg op

De meest voorkomende gewoonte die Corley voorbij hoorde komen tijdens zijn gesprekken met miljonairs was dat ze opstonden voor 6 uur ‘s ochtends. Slecht nieuws voor de mensen onder ons die geen vroege vogels zijn.

En ja, de gemiddelde miljonair weet precies waar hij zijn geld aan uitgeeft

Je zou denken dat je je bankrekening minder vaak zou checken als daar miljoenen op zouden staan. Maar het tegendeel is waar. De meeste miljonairs weten op de cent precies hoeveel geld ze uitgeven aan boodschappen, benzine, etentjes en wat dan ook.

In zijn boek beschrijft Corley deze gewoontes van miljonairs als sneeuwvlokken die uiteindelijk een lawine aan succes zullen veroorzaken. Toch maar vroeg opstaan morgen en een huishoudboekje bijhouden dan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
7 verrassende gewoontes van de gemiddelde miljonair
Sluiten