Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 18 mrt 2019

Al het verraad uit zeven seizoenen Game of Thrones samengevat in een briljante infographic

Het achtste seizoen van Game of Thrones komt steeds dichterbij. We kunnen het epische slotstuk al bijna ruiken en daarom is dit een mooi moment om terug te kijken. Er is namelijk nogal wat gebeurd in de afgelopen zeven seizoenen. Veel daarvan had te maken met verraad. Het ene na het andere karakter werd misleid met vaak bijzonder nare gevolgen, maar wie was er het vaakste het slachtoffer? En wie is de grootste verrader van allemaal?

Dat antwoord krijgen we nu dankzij de design-website Venngage. Daar zijn ze groot fan van Game of Thrones en besloten daarom een visuele representatie te maken van al het verraad uit de populaire HBO-serie. Ze maakten om precies te zijn drie infographics die perfect weergeven dat Game of Thrones vooral een spel is dat draait om het belazeren van anderen.

Niemand is te vertrouwen

In de eerste infographic zien we een web met daarin alle karakter die wel eens te maken hebben gehad met verraad. Zowel de slachtoffers, als de daders. Deze laat precies zien welke verraderlijke acties er door wie zijn gepleegd en wie daar de dupe van werd. De grote van de cirkels en de dikte van de lijnen laten zien wie en welke acties het meest smerig waren.

Bondgenoten en familie zijn het ergste

In de zeven seizoenen van Game of Thrones was tot zo ver 83 maal sprake van verraad. In onderstaande infographic staat per karakter weergegeven hoe vaak zij iemand voor de gek hielden en hoe vaak ze zelf het slachtoffer waren Hieruit wordt duidelijk dat vooral Varys, Petyr Baelish en Ramsay Bolton niet te vertrouwen zijn. Verrassend genoeg moet je ook oppassen met Sansa Stark. Iemand die je wel blind kunt vertrouwen is Jamie Lannister.

The things we do for love

Tot slot maakte Venngage ook nog een infographic met daarin de redenen voor verraad en wat de relatie was met het slachtoffer. Het vaakste werden bondgenoten verraden, maar ook familieleden staken regelmatig een mes in elkaars rug. De redenen waarom zij dit deden waren voornamelijk macht en wraak, maar soms ook uit liefde.

Releasedatum Game of Thrones seizoen 8

Het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones verschijnt op 15 april hier in Nederland. Dit belooft een fantastisch en recordbrekend spektakel te gaan worden. Zo gaat HBO een zestien jaar oud film-record volledig verpletteren. Benieuwd welke dat is? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Men's Health

Reageer op artikel:
Al het verraad uit zeven seizoenen Game of Thrones samengevat in een briljante infographic
Sluiten