Veronica Inside stopt: laatste aflevering van het seizoen gaat niet door

Mocht je nog de hoop hebben gehad dat dit seizoen van Veronica Inside een happy end zou krijgen, dan kan deze nu definitief de prullenbak in. Talpa zetten een streep door de aflevering van aankomende maandag. Zo eindigt het seizoen in mineur en is het nog maar de vraag of Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp ooit nog samen aan tafel gaan zitten.

Het nieuws dat de uitzending van aankomende maandag niet doorgaat werd vanochtend bekend gemaakt. Tegenover Radio 538 liet Talpa TV directeur Marco Louwerens weten dat het klaar is voor dit seizoen. Dit besluit werd genomen naar aanleiding van een pittig gesprek tussen de heren aan tafel en de directeur.

Veronica stopt voorlopig

“Het was prima, maar ik heb gezegd: het is nu zo pittig geweest, nu rust in de tent. Ze wilden dat zelf ook wel,” aldus Marco Louwerens. Ook vertelt hij dat het een emotioneel gesprek was met de Veronica Inside mannen. Het leek hem daarom ook beter om voorlopig te stoppen, “zodat iedereen weer even kan bedaren. Als je nu weer een uitzending zou maken, wordt het weer uitvergroot, en dat is geen goed idee”.

Of we Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp ooit nog samen aan tafel gaan zien bij Veronica Inside is nog maar de vraag. Eerder deze week liet Van der Gijp weten klaar te zijn met collega Genee. De schade is groot, maar volgens Louwerens is er nog niks besloten. “Mogelijkheden na de zomer zijn er zeker, maar het is wel pittig. Ze hebben wel even flink stront met elkaar. Dat zijn ook deze mannen, hè. Dat is ook hun charme,” aldus Louwerens.

Niet meer te houden na recordbrekende uitzending

De interne ruzie is ontstaan na afgelopen maandag. In een speciale aflevering zaten de heren met oud-international Dries Boussata, strafrechtadvocaat Natacha Harlequin en voormalig profvoetballer Wim Kieft aan de Veronica Inside tafel. Zoals afgesproken ging het deze keer niet over voetbal, maar over de grap van Johan Derksen. En dan vooral over de discussie die vervolgens losbarstte.

Ondanks een recordaantal kijkers (1,7 miljoen) was de schade groot. Johan Derksen was na afloop duidelijk en had in 22 jaar “nog nooit zo’n k*tshow gemaakt.” Op social media was vooral Wilfred Genee het doelwit. De Veronica Inside presentator zou zijn collega’s een mes in de rug hebben gestoken. Mocht je deze bijzondere aflevering nog niet gezien hebben, klik dan hier voor alle tweets, hoogte- en dieptepunten.

Reageer op artikel:
Veronica Inside stopt: laatste aflevering van het seizoen gaat niet door
Sluiten