Redactie
Redactie Cars 8 feb 2016

Verkoop jouw auto en koop die droom-SUV

Als je er goed over nadenkt, is het kopen van een auto eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld. Mensen doén vaak ingewikkeld maar zoals wij je al vaker hebben verteld, is jouw droomauto echt wel binnen handbereik. Je moet alleen slim zijn, goed zoeken en natuurlijk de juiste aanbieder vinden. We gaan je vertellen hoe: met behulp van Marktplaats. Hier staat namelijk die SUV of crossover die jij wilt maar nooit dacht te kunnen rijden. Daarvoor moet eerst jouw eigen auto natuurlijk de deur uit. Da’s ook geen probleem.

In tegenstelling tot bij de dealers, gaan ze hier wél ‘als warme broodjes’.

Hoe verkoop je jouw auto?

Marktplaats is de grootste auto koop- en verkoopsite van Nederland, ook voor auto’s. Maandelijks trekt het platform meer dan een miljoen bezoekers en wie op een willekeurige dag de site bezoekt, ziet dat er alweer duizenden nieuwe auto’s geplaatst zijn. In tegenstelling tot bij de dealers, gaan ze hier wél ‘als warme broodjes’. En da’s niet gek, want de tweedehands markt is interessanter dan ooit. Hieruit kunnen wij een duidelijke conclusie trekken: lukt het niet om jouw auto te verkopen dan hebben wij te maken met a) een treurig vehikel of b) een treurige advertentie. De Manners-man kennende, rijdt hij geen brakke bak dus kijken we naar de advertentie.

Een goede advertentie hoeft eigenlijk maar aan drie voorwaarden te voldoen: hij moet betrouwbaar zijn, volledige informatie bevatten én voorzien zijn van goede foto’s. Dadelijk kijken wij nog naar wat dit voor jou als koper betekent maar eerst zoeken we een gelukkige nieuwe eigenaar voor jouw vierwieler. Het komt allemaal neer op het volgende: wees eerlijk. Niemand verwacht bij het kopen van een tweedehands auto een auto in concoursstaat. Heeft jouw auto een krasje of kleine slijtage, wees dan gewoon eerlijk. Benoem het wel en verbloem het niet. Wees zo volledig mogelijk in jouw omschrijving en benoem het vooral wanneer de auto goed onderhouden is en of de onderhoudshistorie ook te zien is in de boekjes. Marktplaats zorgt verder voor alle specs, dus daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Mensen zijn visueel ingesteld dus zorg voor goede foto’s. Dit is van cruciaal belang: potentiële kopers komen echt niet op jouw auto af als deze niet duidelijk in beeld wordt gebracht. Zorg minimaal voor goede foto’s van de voor- en achterkant, beide zijkanten, het dashboard en het interieur.

Duidelijk? Goed: zet die auto nu te koop.

Hoe vind je die SUV van je dromen?

Veel mannen voelen zich aangetrokken tot een crossover of SUV, ondanks dat ze nooit de stadsjungle verlaten. Toch is het begrijpelijk: een SUV is stoer, ruim, comfortabel, sterk… en heeft die chique uitstraling waar wij zo van houden. Dus ja, je wilt er één maar ze zijn niet te betalen, toch? Fout. Juist de grote SUV’s en crossovers zijn op de tweedehands markt aantrekkelijk geprijsd. Grote, zware auto’s die wel een slokje benzine lusten, dalen de eerste jaren nu eenmaal fors in prijs. Jammer voor de verkoper, interessant voor jou want reken maar dat een vette SUV binnen handbereik ligt. Wij selecteerden enkele van onze favorieten:

Porsche Cayenne

De eerste eigenaar van deze Cayenne mocht hier ruim 115.000 euro voor aftikken. Nu kun jij genieten van 340 pk en alle luxe die jij je kunt wensen voor….. 9950 euro! Compleet met grote beurt en volledige onderhoudshistorie.

Volvo XC90

De eigenaar van deze Volvo XC90 wil kleiner gaan rijden. Prima! Dat betekent voor jou een uitstekende kans om op niveau te rijden in een prachtige SUV met alles erop en eraan en minder dan 180.000 km. op de teller. De prijs van al dit moois? Slechts 6000 euro.

Range Rover

Ben jij een kilometervreter? Zit je veel in de auto en wil je de hoogst mogelijke luxe én een auto die je kunt betalen én eentje waar je nog jaren met plezier in rijdt? Wat nu als wij je vertellen dat dit een Range Rover kan zijn? Geloof je het niet? Op Marktplaats staat dit juweel met NAP-gecontroleerde kilometerstand van slechts 210.000. Een V6 diesel, navigatie, leren bekleding, volledig onderhouden, parkeersensoren…. alles! De kosten? Nog geen 10k!

Reageer op artikel:
Verkoop jouw auto en koop die droom-SUV
Sluiten