Pim Jansen
Pim Jansen Uncategorized 2 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Vergeet Tinder, hier is Facebook Dating

Dat Mark Zuckerberg iets uit te leggen had tijdens de F8, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Facebook, was wel te verwachten. Na het debacle met Cambridge Analytica is de privacy op het platform van Facebook meer dan ooit een hot item. Behalve een nederige terugblik op alles wat fout ging en de toekomstige verbeteringen, had Mark Zuckerberg nog een behoorlijke verrassing in petto. Facebook gaat zich ook richten op de datingmarkt en gaat daarbij de concurrentie met Tinder en andere datingsites aan.

Facebook Dating

De aankondiging van een datingfunctie binnen het Facebook platform, heeft gezorgd voor een storm aan reacties. Op zich is het geen vreemde stap, er zijn sinds een aantal jaren diverse Facebook groepen actief op het gebied van dating. De nieuwe functie met de naam ‘Facebook Dating’ richt zich echter op de mogelijkheid om langdurige relaties op te bouwen en weerspiegelt de manier waarop mensen elkaar ontmoeten in het echte leven.

In de plannen van Facebook kunnen gebruikers een nieuw datingsprofiel opzetten dat kan worden gescheiden van je normale Facebook-profiel. Je activiteiten op je datingprofiel zullen niet worden gedeeld met je vrienden op Facebook, ook zullen ze niet zichtbaar zijn in het nieuwsoverzicht.

Waarom je ook als jonge vrijgezel Relatieplanet moet proberen

Matchen met je vrienden

Het datingprofiel zal volgens Facebook enkel je voornaam vermelden. Je vrienden op Facebook zullen ook geen potentiële matches zijn, en de mensen uit je vriendenlijst zullen je datingprofiel ook niet kunnen vinden. Blijkbaar gaat Facebook eraan voorbij dat de meeste relaties in het echte leven ontstaan vanuit de vriendenkring. Hoewel de datingfunctie nog in de beta-fase verkeert, klinkt het als een interessante aanvulling op de bestaande mogelijkheden.

5 gedragsregels voor wie online date via Tinder of Happn

Nieuwe functies in Facebook

Daarnaast heeft Facebook ook nieuwe functies aangekondigd. Het platform lanceert binnenkort ook een functie om gebruikers meer controle te geven over de data die wordt verzamelt. Zo kan je er straks voor kiezen om de data over bezochte websites en gebruikte apps te verwijderen. Facebook kondigde daarnaast een andere veel belovende functie aan. Met “Clear History” kunnen Facebook-gebruikers zien welke gegevens er door websites en apps zijn verzameld. Dit is vooral van toepassing op sites met een like-knop.

De Clear History-functie is momenteel nog niet operationeel en het gaat naar verwachting nog enkele maanden duren voor deze volledig is geïmplementeerd. Het wordt dan ook mogelijk om aan te geven dat je niet wil dat dergelijke gegevens worden verzameld. In de nieuwe opzet zal Facebook de verzamelde data wel beschikbaar stellen aan derden, deze data is echter niet meer te herleiden tot specifieke profielen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vergeet Tinder, hier is Facebook Dating
Sluiten