Redactie
Redactie Advertorial 19 februari 2020

Vergeet mindfulness – ga lekker opruimen!

Als je ’s avonds op de bank ploft, heb je vrij weinig zin meer om op te staan. En in het weekend heb je eigenlijk ook wel iets beters te doen. Toch kan het geen kwaad als je je huis eens grondig zou opruimen. Dat is namelijk niet alleen lekker fris, maar ook nog eens goed voor je mentale gesteldheid! 

Een paar spijker- en joggingbroeken over de leuning van een stoel, een hoop truien en shirts in de hoek van je slaapkamer en een stapel post die je op tafel hebt neergelegd om uit te zoeken – maar die er inmiddels al meer dan een maand ligt. En eigenlijk zou je wel iedere dag willen stofzuigen, maar zie daar de tijd en zin maar eens voor te vinden.

Constante drukte

Er zijn talloze onderzoeken gedaan naar het effect dat rommel in je omgeving heeft op je hersenen. Twintig jaar geleden al toonde onderzoek van het Amerikaanse National Institute of Mental Health aan dat rommel letterlijk je zicht kan beperken. Het zorgt ervoor dat je minder goed beslissingen kunt nemen en dat je het je meer moeite kost om je te concentreren. Daarnaast zou de constante drukte om je heen zorgen voor constante drukte in je hoofd, wat weer kan leiden tot een aangetast geheugen.

Opruimen geblazen dus! Met een stofzuiger als de Dyson V11 Absolute is dat een makkie. Dankzij de verschillende opzetstukken bereik je de lastigst bereikbare plekjes – zelfs die aan de muur of op het plafond – en door de enorme zuigkracht wordt ieder hoekje brandschoon. Wat ook handig is, is dat je de vloeren van de slaapkamer, de badkamer en de woonkamer, met een en hetzelfde opzetstuk kunt schoonmaken. De Dyson V11 Absolute past de zuigkracht in AUTO modus namelijk automatisch aan op tapijten of harde vloeren, waardoor jij eigenlijk alleen je arm heen en weer hoeft te bewegen.

Stiekem best leuk

Nigel van der Horst, beter bekend als Chef met Lef, is niet alleen een ster in de keuken. Ook van opruimen heeft hij kaas gegeten. Hij benadrukt wat de onderzoeken bewijzen: een schoon huis, betekent een schone mind! In de onderstaande video legt hij uit hoe dat zit én laat hij zien hoe hij de Dyson V11 Absolute gebruikt. Volgens Nigel is schoonmaken helemaal geen straf. Sterker nog: hij vindt het zelfs een beetje leuk…

Meer weten over de Dyson V11 Absolute? Neem dan eens een kijkje op de website!

 

 

In samenwerking met Dyson

Reageer op artikel:
Vergeet mindfulness – ga lekker opruimen!
Sluiten