Martyn de Jong
Martyn de Jong Life 27 jan 2015

Vergeet je niet iemand in jouw relatie?

Een relatie draait onder andere om gelukkig zijn met elkaar en gelukkig worden van elkaar. Wij mannen doen graag ons best voor onze vrouwen en zorgen er met alle liefde voor dat zij niets tekort komen. Zowel in seksuele, materiële als emotionele zin proberen wij de dame in kwestie te pleasen. Soms moeten we hiervoor net even wat meer ons best doen, op onze teentjes lopen of dingen voor ons houden die we het liefst zouden willen uitbrullen. Maar dat is allemaal oké; zij is het allemaal waard. Toch?

Ja, natuurlijk is zij die moeite waard. Alleen vergeet niet dat jij ook wat waard bent. Wat sommige mannen in een relatie namelijk doen, is zichzelf vergeten. Wanneer je altijd bezig bent met wat zij wilt en hoe zij zich voelt, kan het er snel bij inschieten om bij jezelf na te gaan wat jij eigenlijk wilt.

‘Als zij blij is, ben ik blij!
Denk ik…’

Net als moeders hebben wij mannen soms ook de neiging om de ander te willen pleasen zonder aan onszelf te denken. Toch is het belangrijk om stil te staan bij hoe jij je voelt en waar jij behoefte aan hebt. Het draait tenslotte niet alleen om haar. Hoe graag ze jou dat soms – bewust of onbewust – wil laten geloven.

Wanneer zij boos, verdrietig of teleurgesteld is, werp jij jezelf volledig op het probleem om haar weer happy te laten voelen. Dit doe je met liefde en uiteraard ook met je verstand om jouw relatie in stand te houden. En wat doet zij dan als jij diezelfde problemen hebt? Hopelijk hetzelfde.

Maar wanneer jij wel wordt ondergesneeuwd door haar verlangens, zonder dat zij zich bewust is van die van jou, kun je concluderen dat iets misschien niet helemaal in balans is. Wellicht interesseert het jou oprecht niet hoe jij je voelt, en wil je echt alleen dat zij gelukkig is. In dat geval: prima. Ga zo door! Misschien ben je gewoon niet zo veeleisend. Echter, de kans is bijzonder groot dat jij óók behoeftes hebt.

Probeer jezelf daarom ook te peilen en wees niet, nee nooit, bang om jouw wensen en behoeftes naar haar toe te uiten. Je wilt natuurlijk het liefst de vrede bewaren; dat snappen wij ook wel. Alleen is de vraag of dat het type relatie waar jij diep, diep van binnen écht gelukkig van wordt?

Laten we het hopen.

[FB_AANJAGER]

Reageer op artikel:
Vergeet je niet iemand in jouw relatie?
Sluiten