Pim Jansen
Pim Jansen Stuff 11 november 2018

Vergeet de elektrische fiets, hier is de elektrische surfplank

Stel je eens voor om met een snelheid van 56 kilometer per uur de wilde golven te doorklieven, terwijl je er feitelijk weinig tot geen inspanning voor hoeft te leveren. Zo wordt het wel erg eenvoudig om te pretenderen een enorm gladde beachboy te zijn. De nieuwste manier om heer en meester in de golven te zijn, heeft de toepasselijke naam Awake Rävik. Een full-carbon stand-up elektrische surfplank, compleet met draadloos handgas.

Direct drive wateraandrijving

Als een enorm elektrisch skateboard voor in de branding, is de Rävik een van de meest toonaangevende innovaties op het gebied van waterrecreatie. Zijn full carbon body en torquey direct drive wateraandrijving maken het een van de snelste gadgets in zijn klasse – alleen voor zover ons bekend is de Lampuga Boost net even iets sneller.

Elektrische surfplank Elektrische surfplank

Zeker geen budget alternatief

Er zijn nog geen prijzen bekend, maar verwacht niet dat het apparaat extreem goedkoop is. De Lampuga Boost, bijvoorbeeld, debuteerde met een verkoopprijs van 24.600. dollar. Het kan dus verleidelijk zijn om er eerst een te huren alvorens je besluit om je bankrekening te gaan plunderen. Benieuwd hoe het in de praktijk eruitziet? Bekijk de video en je weet al snel genoeg.

ELECTRIC ADRENALINE SURF IN SOUTHERN SWEDEN

Awake electric surfboards rushing through SKÅNE, southern Sweden

Reageer op artikel:
Vergeet de elektrische fiets, hier is de elektrische surfplank
Sluiten