‘Hatelijke’ Verbeek zaait met goudeerlijk interview verdeeldheid op Twitter

Enorme verrassingen en groots spelende clubs waren er gisteren niet in de eredivisie, en dus ging het op twitter vooral over Gertjan Verbeek. De analist was zijn frustraties niet de baas en liep volledig leeg over het interview dat Heracles-speler Delano Burgzorg gaf. En dat zorgde voor nogal wat verdeeldheid op Twitter.

In een interview met FOX sports vertelde Burgzorg over de treffer die hij die middag gemaakt had tegen Heerenveen. Mede door zijn goal namen de Almeloërs drie punten mee vanuit het Noorden. Burgzorg vertelde voor de camera dat deze goal vooral bedoeld was als bedankje naar het team. De aanvaller was, niet voor het eerst dit jaar, te laat gekomen. Toch kreeg Burgzorg het vertrouwen en is blij dat hij dit kon terugbetalen met een goal.

Gertjan Verbeek loopt leeg over Delano Burgzorg

Vervolgens grapt de buitenspeler van Heracles nog even met de interviewer over een nieuwe wekker als kerstcadeau en dat de speeltijden ook niet altijd meewerken. Een interview waar de meesten mensen niet echt een mening over hebben, maar Gertjan Verbeek is niet zoals de meeste mensen. Door voormalig trainer van onder andere AZ en Feyenoord is tegenwoordig analist, maar zijn trainers hart klopt nog volop.

Na het interview met Burgzorg wordt er teruggeschakeld naar het Abe Lenstra Stadion. Hier staat FOX-presentatrice Aletha Leidelmeijer naast het veld met analist Gertjan Verbeek. Blijkbaar zat laatstgenoemde zich al te ergeren aan het interview, want Aletha merkt direct op dat Verbeek hier niet zo goed tegen kan. Gertjan is een strenge trainer die verwacht dat zijn spelers serieus bezig zijn met voetbal en alles geven. De reactie van Delano Burgzorg schiet hem dan ook vol in het verkeerde keelgat.

Zoals je hierboven kunt zien heeft Gertjan Verbeek geen enkel goed woord over voor dit interview. Hij noemt Delano een koekenbakker, ergert zich kapot aan hoe Burgzorg het allemaal weglacht en heeft medelijden met Heracles-trainer Frank Wormuth. “Met dit soort gasten, daar win je toch de oorlog niet mee?! Hou op man,” aldus Gertjan Verbeek.

Verdeeldheid op Twitter

Opmerkelijk genoeg zorgt de uitbarsting van Gertjan Verbeek voor een heuse tweedeling op Twitter. Er is een kamp dat de analist groot gelijk geeft. De instelling van Burgzorg hoort niet thuis in het profvoetbal en zou in andere delen van onze samenleving ook niet getolereerd worden. Maar er is ook een kamp dat klaar is met Gertjan Verbeek. Hij wordt een hatelijke man genoemd die gewoon niet snap hoe het werk. Er wordt zelfs hardop afgevraagd of de huidskleur van Burgzorg ook meespeelt.

Zoveel mensen, zoveel meningen

Overigens is verdeeldheid op Twitter niet heel zeldzaam. We zien wel vaker dat mensen lijnrecht tegenover elkaar staan. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Zo zorgde niet alleen Verbeek, maar ook Arjen Lubach dit jaar regelmatig voor discussie. Toch hebben we de grootste tweedeling te danken aan Max Verstappen en Ronald Koeman. Dit duo deed een soort gezamenlijke Moses-act. Ze spleten alleen niet de de Rode zee, maar Twitter.

Reageer op artikel:
‘Hatelijke’ Verbeek zaait met goudeerlijk interview verdeeldheid op Twitter
Sluiten