Rajno van Wilgenburg
Rajno van Wilgenburg Films & Series 1 aug 2018
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe ‘Venom’ trailer met Tom Hardy is keihard en ongekend duister

Wij van Manners zijn ontzettende filmliefhebbers, dat is je vast niet ontgaan. Toen we naar de nieuwste trailer van Marvel’s aankomende ‘horror-film’ Venom keken, zaten we weer op het puntje van onze stoel. Tom Hardy jaagt je opnieuw de stuipen op het lijf als de beruchte anti-held.

Marvel heeft reeds verkondigd dat Tom Hardy, als de beruchte Eddy Brock, niet op spinnenjacht gaat. Sterker nog, we moeten waarschijnlijk goed opletten op kleine easter eggs die het bestaan van Spider-man bevestigen. Zoals deze trailer wederom toont gaat Venom over het ontstaan van de geliefde anti-held.

De ultieme anti-held

Venom hoort met vlagen bij de superhelden, maar deze trailer bevestigt het tegendeel. Zo lezen we vanaf de tweede minuut: “The world has enough superheroes.” De superhelden-franchise bewandelt een duister pad in de verfilming van de symbiote. Kijk niet raar op als ‘ie zonder pardon hoofden en lichaamsdelen van zijn vijanden scheurt. In de filmwereld van Venom zijn geen superhelden, maar de film maakt wel onderdeel uit van de Marvel Cinematic Universe.

Hiermee heeft Marvel, tezamen met Sony Pictures de mogelijkheid open gelaten voor eventuele, toekomstige verhaallijnen met Venom en andere Marvel-helden. Het lijkt erop dat de anti-held losjes is gebaseerd op de gelijknamige comic-reeks, waarin hij uiteindelijk ook een belangrijk onderdeel wordt van de ‘Guardians of the Galaxy‘.

We are Venom

De vorige trailer liet ons met veel vragen achter. Venom was aan het einde duidelijk te zien. Dit was de epische transformatie in de monsterlijke symbiote die eigenlijk al in de middelmatige Spider-Man 3 had moeten zitten. Ditmaal zien we veel meer van het zwarte, huiveringwekkende kostuum. Het is overduidelijk dat Sony goed heeft gekeken naar alle facetten die Venom zo iconisch maken en ze komen prachtig uit de verf.

Marvel: Venom (Tom Hardy)

De symbiote is grotendeels CGI, maar naar verluidt heeft Tom Hardy zelf alles ingesproken. In de trailer zie je dat het iconische licht-cynische sausje, dat Avengers: Infinty War en Guardians of the Galaxy zo grappig maakt, prominent aanwezig is, maar laat je niet misleiden. Als we Marvel mogen geloven is Venom daadwerkelijk een horror-film.

We hoeven gelukkig niet lang te wachten. Tom Hardy schittert vanaf 5 oktober op het witte doek als de in zwart gedompelde anti-held. Zoals we dit verhaal begonnen: we mogen niet met zekerheid beweren dat Venom een succes gaat worden, maar als we de trailer mogen geloven wordt het één van de betere films van dit najaar.

Lees ook: films die reeds zijn verschenen en je meteen kunt bingen op Netflix.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nieuwe ‘Venom’ trailer met Tom Hardy is keihard en ongekend duister
Sluiten