Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Auto's 24 okt 2017

Dit is de auto die het snelheidsrecord van Bugatti uit de boeken gaat rijden

Met een topsnelheid van 268 mph (431 km/u) is de Bugatti Veyron Super Sport de snelste straatlegale auto van dit moment, maar daar gaat verandering in komen. Het Amerikaanse Hennessey Performance wil namelijk met hun Venom F5 de magisch grens van 300 mph (482 km/u) passeren en zo het huidige record aan diggelen rijden.

In de wereld van pure topsnelheid is Bugatti nog altijd koning. Hun Veyron lijkt onaantastbaar en vergeet ook de Chiron niet. Hun laatste creatie heeft namelijk een topsnelheid van 420 km/u, maar dat is omdat hij begrensd is. Niemand weet hoe snel hij precies is, maar er gaan geruchten dat de 8 liter W16 met vier turbo’s, die volgend jaar verschijnt, een top heeft van 463 km/u.

De magische grens

Dat is belachelijk snel, maar het zal nog steeds niet genoeg zijn om de Venom F5 achter zich te houden. Hoewel er nog maar weinig bekend is over deze hypercar, zijn de verwachtingen torenhoog. Die hoge verwachtingen hebben ze zelf gecreëerd met een foto die onlangs op Instagram verscheen. Hierop zien we de Hennessey Venom F5 met daarnaast een bord waarop staat: Speed limit 300. Die moet dus verbroken gaan worden.

Hoe ze dit gaan doen is nog gissen, maar de geruchten zijn dat hij gaat beschikken over ongeveer 1.500 pk en nog geen 1.300 kilo zwaar is. De verhouding tussen pure kracht en gewicht is dus hoger dan die van de gemiddelde superbike. Als dit klopt, dan heeft de Venom F5 alles in huis om zijn Franse rivaal voorbij te streven. Maar er zit ook een keerzijde aan al dat vermogen en het is de vraag hoe Hennessey daar mee omgaat.

Brandend rubber

Er zijn namelijk nog geen banden die deze enorme snelheid aankunnen. De grote bandenfabrikanten zijn er druk mee bezig, maar het is nog niet gelukt om de balans te vinden. Je wilt namelijk de grip en snelheid van een Formule 1 band, maar ook dat hij lang meegaat. Het is tenslotte een auto voor op de openbare weg.

Of Hennessey hier een oplossing voor heeft en of de geruchten over het vermogen waar zijn, horen we op op 1 november. Op die dag maakt de Venom F5 namelijk zijn debuut op SEMA. Dit is één van de grootste en belangrijkste autobeurzen ter wereld. Alle toonaangevende merken reizen af naar Las Vegas om hier hun nieuwste modellen te tonen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit is de auto die het snelheidsrecord van Bugatti uit de boeken gaat rijden
Sluiten