Redactie
Redactie Life 29 nov 2018

Deze whiskyfles van The Macallan is geveild voor de hoogste prijs ooit

Op 29 november heeft er bij Christie’s in Londen een bijzondere veiling plaatsgevonden waar de meest verfijnde en zeldzaamste wijnen en spirits werden geveild. Zo werd er een The Macallan 1926 60 jaar oude whisky, handgeschilderd door de Ierse kunstenaar ‘Michael Dillon’, geveild. Deze one of a kind fles is extreem zeldzaam en een echte vondst voor verzamelaars.

Met de opbrengst van de The Macallan fles is er wederom een record behaald.  Het is de hoogste prijs die ooit voor een single malt is betaald. De opbrengst is 1.2 miljoen pond, dat is een kleine 1.4 miljoen dollar.

TheMacallan whisky duurste ooit

The Macallan 60-Year-Old 1926: de ultieme whisky

The Macallan 60-Year-Old 1926 is het ultieme ‘einddoel’ voor whiskyverzamelaar. Slechts veertig flessen uit 1926 zijn uit vatnummer 263 komen stromen, nadat de whisky 60 jaar in voormalige sherry-vaten had gerijpt. De labels van deze flessen zijn ontworpen door Peter Blake. Hij is onder andere verantwoordelijk voor de cover van The Beatles Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Een whisky als deze zie je maar zelden, en daar is de prijs ook naar.

Reageer op artikel:
Deze whiskyfles van The Macallan is geveild voor de hoogste prijs ooit
Sluiten